Mr. Etienne Devos (Deerlijk, BE) is overleden

We vernemen het overlijden van een van Belgiës grootste kampioenen, met name Etienne Devos. Hij overleed op 25 februari op 78-jarige leeftijd.

Met Etienne Devos is één der allergrootste kampioenen uit de geschiedenis van onze nationale duivensport van ons heen gegaan. Bezitter van één der meest dominante kolonies uit de geschiedenis van de Belgische duivensport. Sinds het behalen van de titel van 1e Algemeen kampioen van België KBDB in 1979 zou de naam Devos nooit meer verdwijnen van de hoogste podia binnen onze nationale duivensport. Vijf Nationale titels, een wereldkampioenschap, 4 Nationale overwinningen en Nationale asduiven prijken op het palmares. Duiven als de Witterugge, de Kleine Didi (1e Nat Asduif Fond KBDB ’97, winnaar 1e Nat Dax en 2e Intnat Perpignan ’97), de Rivaldo, de Ronaldo, De Stanics, de Zidane, de Mannequin… het zijn slechts de namen van enkele duiven die uitstraling gaven aan de successen van de kolonie Etienne Devos. Fantastische fondcracks die de naam Etienne Devos wereldberoemd maakten, en eeuwig in het geheugen van menig duivenfanaat gegrifd staan.

De laatste grote exploten kwamen er in 2012 met de titels 1e Nationale Asduif Grote Fond KBDB (met ‘Witpen Rivaldo’), en 2e  Algemeen Kampioen van België KBDB. Toen reeds voelde Etienne dat het met de gezondheid achteruit ging, vandaar zijn besluit om eind 2013 zijn volledig bestand oude kweek- en vliegduiven van de hand te doen via een internetveiling georganiseerd door PIPA. Vanaf toen ging het met de gezondheid steeds verder bergafwaarts, en nu klein anderhalf jaar later heeft Etienne het hoofd moeten buigen na een lange ongelijke strijd tegen zijn slepende ziekte.

De uitvaartplechtigheid zal plaats vinden op Donderdag 5 maart om 11 uur in de Sint-Columbakerk te Deerlijk.

In memoriam de absolute toppers uit de fantastische carrière van deze fondcoryfee

1. Algemeen Nat. Kampioen KBDB ‘79
1. Algemeen Nat. Kampioen KBDB ‘85
1. Nat Asduif Grote Fond KBDB ‘12
1. Nat. Kampioen Fond KBDB ’97
1. Algemeen Nat. Kampioen KBDB ‘04
1. Nat. Kampioen Grote Fond KBDB ’05
1. Wereldkampioen Fond Versele-Laga ’97
1. Nat. Asduif Fond KBDB ‘97
1. Nat. MARSEILLE ‘95
1. Nat. DAX’97
1. Nat. LIMOGES ‘99
1. Nat. CARCASSONNE’06
1. Intnat. CARCASSONNE’06
2. Algemeen Nat. Kampioen KBDB ‘12
2. Nat. Asduif Zware Fond KBDB’05

Het PIPA-team wenst zijn medeleven te betuigen aan familie en vrienden van Etienne. We wensen hen veel sterkte toe tijdens hun rouwproces.