In Memoriam: De ‘Laureaat Barcelona’ is niet meer…

Deze morgen werd één der beroemdste internationale Barcelona-winnaars uit de geschiedenis, de ‘Laureaat Barcelona’ van de familie Gyselbrecht, dood aangetroffen op zijn hok. Deze beroemde klasbak bereikte een ouderdom van 19 jaar.


Remi Gyselbrecht met zijn 'Laureaat Barcelona' in de hand, geflankeerd door zijn zonen Dr. Andre (l) en Dr. Carlo (r)

Heeft het met ‘telepathie’ te maken of niet… feit is dat de ‘Laureaat Barcelona’ BE92-4428350 amper 2 dagen nadat zijn baasje Remi Gyselbrecht ten grave werd gedragen, ook het leven liet… net alsof hij dit verlies mee had aangevoeld, voor eeuwig bij zijn baasje wou zijn, met hem wou verenigd zijn, hem wou vergezellen op zijn reis naar het hiernamaals!

De LAUREAAT BARCELONA BE92-4428350

1° Internationaal Barcelona 20.925 d. in 1995
197° Nationaal Brive  21.390 d. in 1995

Hij werd hiermee ook winnaar van de ‘Gouden Vleugel’ van de Brugse Barcelonaclub! Hij groeide later uit tot het paradepaardje van de kolonie. Hij stamde uit de “Laureaat 972/86” (rechtstreeks A.Vanbruane) x “Jupiter-duivin 847/91” (rechtstreeks Andre Brouckaert, Wervik). Maar bovenal ontpopte hij zich tot een sensationele ‘super kweker’, die op zijn beurt aan de basis zou liggen van tal van fenomenale crackduiven op fond en zware fond… zelfs meerdere (inter)nationale winnaars hebben het gouden bloed van deze wonderduif in hun aderen vloeien!

De ‘Laureaat Barcelona’ was reeds sinds 2000 onvruchtbaar, maar genoot van zijn ‘oude dag’ in de volières van de kweekhokken van Dr.Carlo Gyselbrecht… tot deze morgen, toen hij zijn laatste adem uitblies!