Memorabel seizoen voor de tandem Dehon-Demonseau (Thulin, BE)

Al voor het zesde jaar op rij verplettert dé sensatie van de Belgische duivensport de snelheidscompetitie. Deze man en vrouw-combinatie won in 2023 de 1e-2e-3e Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB. Ongezien!

Ze wonnen ook opnieuw de titel van 1. Nat. Kampioen snelheid oude en jaarse KBDB met een ongelooflijk coëfficiënt van 2.1999%! Het was overigens het jaar van de records in Thulin: de 'Mechant Best Kittel' won de titee van 1. Nationale Asduif met 0.58%, waarmee ze nog een ander record verpulverden, dat van laagste coëfficiënt in de geschiedenis van de 1. Nat. Asduif Snelheid KBDB. Op die manier maakte deze fantastische kolonie hun palmares nog indrukwekkender:

1. Nationale Asduif Snelheid KBDB 2015 oude  (met National Ace 2015)
1. Nationale Asduif Snelheid KBDB 2017 oude  (met Best Kittel)
2. Nationale Asduif Snelheid  KBDB 2018 jaarse (met Junior)
1. Nationale Asduif Snelheid  KBDB 2019 jaarse (met Daniel)
1. Nationale Asduif Snelheid  KBDB 2020 jaarse (met Best Kittel II)
1. Nationale Asduif Snelheid KBDB 2021 oude  (met Blue Best Kittel)
1. Nationale Asduif Snelheid KBDB 2022 jaarse (met Mechant Best Kittel)

Dit betekent een totaal van 4 nationale asduiftitels op een rij en niet minder dan 6 titels gedurende de laatste 8 seizoenen, simpelweg verbazingwekkend. We weten allemaal hoe moeilijk het is om het hoogste niveau van de snelheidsdiscipline in België te bereiken, al was het maar 1 prestatie op zichzelf, laat staan hoeveel moeilijker het nog is om aan de top te blijven. Om hen nu dan al deze records te zien verpulveren... de grenzen zo hard te zien verleggen, dat is op zo'n niveau gewoonweg ongezien! We vallen in herhaling maar om zo'n aantal nationale asduiven van dergelijk niveau voort te kunnen brengen, dat kan enkel met de hoogst mogelijke kwaliteit qua duiven. Voor dit sympathieke koppel startte alles met de lijn van de Mechant, voorvader van Best Kittel en de rest van de kolonie. Dit was nog voor PIPA Breeding net na de ontdekking van Best Kittel mee instapte, en besliste om deze ongelooflijke familie van winnaars te koesteren en nog te verbeteren. Een familie van duiven die bovendien prachtige prestaties neerzet in verschillende one loft races over de hele wereld en dat op verschillende afstanden, waaronder ook de langste afstanden. Dit zijn allround duiven met fantastische atletische kwaliteiten maar hun sterkste troef is hun ijzeren karakter en hun wil om om zo snel mogelijk weer naar huis terug te keren.

Laten we nu de nieuwste sterren van het hok even aan u voorstellen.

- 'Méchant Best Kittel'

Zoals eerder al uitgelegd, is deze duif eigenlijk de nieuwste sensatie van de Belgische duivensport omwille van zijn coëfficiënt van 0.58%, het record van het laagste coëfficiënt van de nationale asduiven snelheid (een record dat overigens voor de 3e keer over de laatste 3 jaar gebroken wordt). Zijn prestatielijst is ronduit indrukwekkend:

1. Noyon   2.445 d.
1. Pont     1.601 d.
1. Pont        905 d.
1. Noyon     798 d.
1. Pont        730 d.
2. Pont     2.322 d.
2. Ecouen 1.377 d.
...

- 'Grizzle Best Kittel' (BE21-4202197)

Dat Daniel Dehon het volgende over hem zegt : 'Het is de beste duif waarmee ik ooit vloog', zegt natuurlijk heel veel over de waarde van deze duif in de ogen van haar eigen manager, zeker omdat de man in het verleden reeds duiven kweekte als Best Kittel, Junior, Daniel, BBK & co... We moeten toegeven dat deze Grizzle Best Kittel met recht beschouwd kan worden als één van de beste snelheidsduiven uit de geschiedenis. Hij werd in zijn hele vliegcarrière 20 keer ingekorfd en slaagde erin om 17 (!) keer per 100 te vliegen op deze 20 vluchten. En wat de 6 wedstrijden betreft waarmee hij zich tot 2. Nat. Asduif Snelheid jaarse KBDB kroonde, daarin werd hij nooit geklopt door duiven van een ander hok, enkel door zijn eigen hokgenoten... Zijn beste resultaten:

1. Pont  2.322 d.
1. Pont  1.363 d.
1. Ecouen 860 d.
1. Pont     730 d.
1. Ecouen 696 d.
...

- 'Son BK II - 154' (BE21-4202154)

Enkel twee van zijn hokgenoten waren in staat om deze super zoon van 'Best Kittel II' van de titel van 1. Nationale Asduif Snelheid jaarse KBDB te houden. In plaats daarvan eindigt hij 'slechts' op de derde plaats van het nationale podium met een coëfficiënt van 1.06%

Zijn prestaties:

1. Ecouen 2.639 d.
1. Ecouen 1.377 d.
1. Ecouen    479 d.
2. Pont     1.363 d.
2. Pont        905 d.
...


Deze supervlieger zal ook in 2023 opnieuw gespeeld worden!

Tot slot

Wat anders kunnen we zeggen over het vluchtseizoen 2023, dan dat het lijkt alsof we nog steeds niet aan het einde zijn gekomen van dit stilaan epische verhaal. Het hok Dehon-Demonseau domineert gewoonweg de Belgische concurrentie en de nazaten van 'Best Kittel' & co stapelen de referenties op in zowel binnen- als buitenland. Dan hebben we het nog niet eens over de ongelofelijke referenties die over de hele wereld behaald worden in verschillende eenhoksraces. Ze slaagden erin om een ​​van de bekendste kweeklijnen uit de geschiedenis van de duivensport te creëren en worden nu beschouwd als een van de meest toonaangevende hokken uit de Belgische duivenwereld. Wat volgt er in 2023?