Meest gelezen artikels van 2012: deel 1

Traditiegetrouw maken we op het einde van het jaar een overzicht van de meest gelezen artikels (inclusief vertalingen) op onze site. Deze keer splitsen we de lijst op in twee delen: vandaag deel 1, met de nummers 10 tot en met 6, en morgen de top 5.

10. Etienne Meirlaen verkoopt het duurste zware-fondhok voor 1.159.700 euro

De veiling van Etienne Meirlaen (december 2012) was een groot succes: de 252 duiven verwisselden voor gemiddeld 4.602 euro van eigenaar. De uitschieter was het BIS-koppel "Monar" en "Yelena" dat voor 126.200 euro naar - wat dacht u? - een Chinees verhuist. Met deze veiling komt Etienne Meirlaen binnen op de 6e plaats van de duurste verkopingen. 

 

9. Het overlijden van Jan Lotterman schokt de duivenwereld

Op 26 februari overlijdt Jan Lotterman onverwacht na een tragisch ongeval. De duivenwereld is in shock na dit onverwacht verlies. De vele reacties onder het nieuwsbericht spreken boekdelen: Jan Lotterman was geliefd bij de liefhebbers. Harry van Andel verwoordt het zeer mooi: "Een doorzetter, fanatiek, oprecht, eerlijk en verantwoording, je was een man die ervoor stond. Ik ben blij dat ik je heb mogen kennen als duivenliefhebber en mens. Rust zacht Jan." 

 

8. Ulrich Lemmens heeft volgens de PIPA-rankings de beste jonge duiven van Belgie over 3 en 4 nationale vluchten

Ulrich Lemmens heeft met "William" (BE12-6032341) en "Young Freddy" (BE12-5075899) de beste duiven over respectievelijk 3 en 4 nationale vluchten. Met deze duifjes heeft Ulrich twee topduiven op zijn hok. Pittig detail is dat Ulrich de "Young Freddy" als bon gekregen heeft van Piet Van Meeuwen uit Lommel.

 

7. Derde Buitengewone en Statutaire Algemene Vergadering KBDB 2012

De vergaderingen van de KBDB kunnen zoals altijd op veel belangstelling rekenen, zo ook de derde AV van het jaar. Dat er veel op het spel stond, valt gemakkelijk af te leiden aan het aantal reacties onder het verslag: de discussies laaiden soms hoog op. 

Belangrijke thema's op deze Algemene Vergadering waren o.m. de prijs van de ringen in 2013 (blijft op 80 eurocent), de financiële toestand van de KBDB en de vluchtkalender (met vanaf 25 mei tot 7 september elk weekend een vlucht).

 

6. Videoverslag van de kijkdag bij Gerard Koopman

Op de kijkdag bij Gerard Koopman op 6 februari was veel volk aanwezig. Voor zij die afwezig waren, had PIPA een filmpje gemaakt. Een leuke en unieke inkijk in het hok en het huis van Gerard Koopman.

 

Vergeet zeker niet om morgen terug te komen naar PIPA voor de top 5 van de meest gelezen artikels van 2012.