Maak u klaar voor de tweede editie van de Europa Master Pigeons OLR

De eerste editie van de Europa Master Pigeons OLR eindigde met een spectaculaire en erg zware finale. De duiven werden in 23 trainingsvluchten, 3 hot spots en 1 halve finale voorbereid op de finale race. De duiven vlogen in totaal 2411 km.

960 duiven werden verzameld, 947 duiven startten met hun training en 535 duiven haalden de finale. Dat betekent 56, 6 % of één van de hoogste percentages in Europa.

De finale race, was de zwaarste. Met de wind die vanuit het noorden kwam, moesten de duiven volledig tegen de wind (20 km/u) vliegen. Op de eerste dag arriveerden slechts 29 duiven van de in totaal 535 ingemande duiven. Op dag 2 arriveerden zo'n 200 duiven weer op het hok.

Voor de editie van dit jaar verhoogt de Europa Master Pigeons OLR de prijzen tot 1.2 miljoen euro. Zo zal de Europa Master Pigeons kunnen pronken met de grootste prijzenpot voor een eerste plaats in een One Loft Race in Europa: 150.000 euro. Verder 100.000 euro voor de tweede plaats en 50.000 euro voor de derde plaats. In totaal zijn er 742 prijzen te verdelen, zowel individueel als per team (met de 2 of 3 beste duiven).

OLR Europa Master Pigeons is voorbereid om de duiven op te vangen in de beste omstandigheden. Het hok meet 150 op 4 meter met meer dan 7000 plaatsen voor duiven. Het transport van de duiven zal gebeuren met de hulp van Geraldy. Net zoals vorig jaar zal de voeding ook nu geleverd worden door MIFUMA, aangevuld met verzorgingsproducten van Vet Schroeder-Tollisan, DRAPA and WONDER PIGEON. Ervaren duivenkwekers- en verzorgers zullen zich over de duiven ontfermen, ondersteund door dierenartsen. Dit alles onder de stikte supervisie van Mr. Bacalu Dănuţ.

De vliegroute voor de duiven zal vanuit het zuiden richting het noorden zijn. Op dit traject is er bijna dagelijks noordenwind en de finale race heeft een afstand van ongeveer 540 km.

Bent u klaar om te racen in een competitie tegen 6000 duiven, van meer dan 1000 duivenkwekers van over de hele wereld en dit in de beste omstandigheden qua verzorging en training?

Om gezondheidsproblemen tijdens het transport te vermijden gebeurt de ophaling van de duiven rechtstreeks bij de kweker. Gedurende de eerste week blijven de duiven in quarantaine, volledig van elkaar gescheiden. Op die manier kunnen duiven met eventuele problemen meteen worden opgespoord. Als de duiven klaar zijn, stuurt u een e-mail met het adres en het aantal duiven.

OLR Europa Master Pigeons werkt enkel met de beste duivenkwekers en liefhebbers die vertrouwd kunnen worden.

Email: europamasterpigeons@yahoo.com

Website: www.europamasterpigeons.com