Luc De Laere (Anzegem, BE): wint nu ook 1. Nationaal Argenton jonge duiven!

Luc De Laere is overduidelijk de man van het seizoen aan het worden: Na de 1° nationaal Chateauroux en de 1° nationale asduif KBDB Grote Halve Fond, zegeviert hij nu ook nationaal tegen 13.393 jonge duiven op Argenton.

Wat er valt er nog meer te zeggen over de kolonie De Laere? Alle superlatieven zijn namelijk reeds opgebruikt, de suprematie is dan ook stilaan te overweldigend ... Slag om slinger wordt de sloophamer bovengehaald en halen deze duiven vernietigend uit. 

Op het allerhoogste niveau ligt de lat ten huize De Laere op eenzame hoogte, na jarenlange dominantie is er nog steeds geen kruid gewassen tegen de nazaten van ondermeer wonderduif "Tieke". Op de laatste nationale wedvlucht vanuit Argenton was het niet anders en werd de hoogste snelheid van alle (oude+jaarse+jongen) deelnemende duiven behaald door één der atleten van dit Anzegemse superhok. 

Sunshine Tieke: 1° Nationaal Argenton jonge duiven

Op Argenton nationaal van 27 augustus was de snelste duif van het ganse pak Sunshine Tieke (BE22-3081587). Deze prachtduivin won op overtuigende wijze de 1° Nationaal tegen alles en iedereen, een waar huzarenstukje als men in overweging neemt dat de volgende West Vlaamse duif al op plaats 24 terug te vinden is in de nationale uitslag bij de jongen duiven. Sunshine Tieke trok dus alle landelijke aandacht naar haar toe met : 1° lokaal tegen 692 duiven in de sterke fondclub te Rekkem met bijna 20 minuten voorsprong , 1° Provinciaal West-Vlaanderen op 4.100 d. (ook hier zo'n 10 minuten voorsprong) en tegen alle Antwerpse geweld toch overtuigend  1° Nationaal op maar liefst 13.393 jonge duiven ! Luc wint daarnaast met één van zijn andere kleppers eveneens de 1° provinciaal te West-Vlaanderen bij de oude en jaarse ... dit terzijde ... ! Sunshine Tieke is een 24 karaats goudklompje want afstammend van het allerbeste wat er in duivenland te vinden is : langs vaderszijde vinden we namelijk de onvermijdelijke stamduif Tieke terug, de wonderduif die verantwoordelijk is voor ontelbare exploten in binnen- en buitenland. Langs moederszijde zien we in de stamboom de naam verschijnen van een icoon in de duivensport : De Bliksem van Gaby Vandenabeele!

Luc met de nationale winnares

Sunshine Tieke was hiermee overigens niet aan haar proefstuk toe, want bij een kampioen van het gehalte De Laere zou ze anders namelijk niet als eerste inzet de mand zijn ingegaan voor deze nationale wedvlucht. Zo was ze reeds op de vorige nationale wedstrijd (eveneens vanuit Argenton) ook rats aan de kop van de uitslag terug te vinden net als van enkele inleidende vluchten.

Luc en echtgenote nagenietend van hun laatste stunt

Op eenzame hoogte 

De duiven van Luc acteren al enkele decennia op eenzame hoogte, dit in een streek waar heel wat vedetten elkaar op sportief gebied het leven proberen zuur te maken. Om dan tussen dergelijke concurrentie er nog eens bovenuit te steken getuigt van ht feit dat we hier te doen hebben met een kolonie die zijn gelijke niet kent op de populaire zware halve fond in Belgie. Het laatste exploot vanuit Argenton deed iedereen er nog eens aan herinneren dat de kwaliteit ten huize De Laere van uitzonderlijk niveau is.