Luc De Laere (Anzegem, BE) haalt hard uit op Chateauroux nationaal

Met nationale top 10 plaatsen op Chateauroux, zowel bij de oude als bij de jaarse, bevestigt Luc zijn plaats aan de nationale halve fondtop.

Anzegem, het dorp waar al meermaals geschiedenis werd geschreven in duivenland door Luc De Laere. Ook in 2021 lijkt er een vervolg te komen op het reeds jarenlange superieure duivenspel van de kolonie De Laere.

De lijn van de wereldberoemde stamduif Tieke blijft voor successen zorgen, voornamelijk via de nazaten van deze wonderbare duif is de naam De Laere al decenia lang verbonden met spetterend duivenspel in de Vlaanders. Maar ook op nationaal vlak werden er de voorgaande seizoenen al vele exploten behaald op de grootste en mooiste afspraken van de vluchtkalender. Het seizoen 2021 kon natuurlijk niet achterop blijven en op Chateauroux was het dus opnieuw bingo met de 3° Nationaal jaarse tegen 10.317 duiven en tegelijkertijd bij de oude een prachtige 9° Nationaal tegen 7.099 duiven.

Nationale podiumplaats bij de jaarlingen

Apollo (BE20-3000640) was verantwoordelijk voor het winnen van deze 3° Nationaal jaarlingen. Het betreft hier een klepper die hiermee zeker niet aan zijn proefstuk bezig was, als jonge duif namelijk al prachtige noteringen op Sermaisses, Argenton, Pontoise, ... In 2021 is Apollo echter op volle kracht door het seizoen aan het walsen met reeds topprijzen over gans de lijn. Zo zien we in het huidige seizoen ondermeer al volgende prestaties op de erelijst van Apollo staan: 1° Clermont 166d., 5° Clermont 424 d., 65° Bourges lokaal, 188° Provinciaal en 577° Nationaal tegen meer dan 25.000 stuks. Op Chateauroux werd het dan een voltreffer met 1° lokaal op 202 duiven, 2° Provinciaal tegen 1.630 d. en dus een prachtige podiumplaats op nationaal vlak met de 3° Nat. op meer dan 10.000 duiven. Dankzij de grote kwaliteit op de hokken en een strenge aanpak van Luc worden er hier te Anzegem om de haverklap dergelijke klasbakken op de wereld gezet. 

Ook bij de oude duiven rats aan nationale top

Bij de oude eveneens een echte topprijs, hier met de reeds bewezen vedette Lucky Sproet (BE19-3042137). Als jonge duif deed Lucky Sproet het al uitmuntend met volgende prijzen: 2° Chateauroux (na hokgenoot) tegen 744 duiven en op provinciaal vlak toen een prachtige 10° plaats op bijna 5.000 duiven. Verder nog vanuit Blois: 6° op 643 d. lokaal en 13° Interprovinciaal tegen 3.898 stuks, ook Pontoise was meer dan eens een succesverhaal met enkele prijzen per 100-tal. Toen moest echter gestopt worden doordat na een training Lucky Sproet zwaar gekwetst het hok binnenstrompelde... Gelukkig herstelde deze kanjer hiervan (wat trouwens zijn naam verklaart) en als jaarling was hij terug present op hoog niveau: 3° La Souterraine 226 d., 5° Provinciaal 2.484 duiven, met verder ook absolute topnoteringen vanuit Sermaisses en Argenton. Momenteel in 2021 als 2-jaarse trouwens nog beter bezig dan de vorige seizoenen want nu is het blijkbaar alle remmen los bij Lucky Sproet... Het is werkelijk van topprijs naar hoogtepunt en terug voor deze waarschijnlijk toekomstige asduif : 1° Arras 430d., 1° Arras 572 d., 2° Clermont 424 d., 5° Clermont 659 d., 8° Sermaisses 380 d., 71° Provinciaal Bourges 5.658 d., ... om dus voorlopig af te sluiten met 2° Chateauroux lokaal tegen 154 duiven, Provinciaal 3° op 1.278 d. en Nationaal 9° op 7.099 duiven.       

Lucky Sproet is langs vaderszijde een zoon van de beroemde Sproet Tieke (1° Asduif Beide Vlaanders en morele winnaar van de 1° Nationaal Chateauroux) maar ook langs moederszijde is het eveneens een nazaat van voornoemde Tieke, de absolute stamduif te Anzegem. Met ook nog een flinke scheut Vandenabeele bloed in het lijf is het eigenlijk niet verwonderlijk dat we hier te doen hebben met een ware topduif. 

De kolonie duiven van Luc staat synoniem voor uiterst sterk duivenspel, grote zeges en handenvol titels. 2021 lijkt hierop een verlengstuk te worden want momenteel komt de vliegploeg pas echt onder stoom zodat we het laatste zeker nog niet gezien hebben van deze Westvlaamse zegekaper bij uitstek.