Luc De Laere (Anzegem, BE) deed ook in 2021 weer van zich spreken

Bij Luc De Laere zijn stilaan alle superlatieven opgebruikt wanneer we het over zijn kolonie willen hebben. Jaar na jaar zorgen de nazaten van zijn wonderduif "Tieke" voor uitslagen die doen duizelen.

Reeds decenia aan de absolute top

Ook 2021 was ten huize De Laere terug een "boerenjaar" zoals ze in West-Vlaanderen zeggen wanneer er zeer sterk gepresteerd werd. En bij de kampioen uit Anzegem is dit reeds jaren aan een stuk het geval, zeker op de razend populaire halve fondvluchten haalt Luc met de regelmaat van de klok keihard uit. Uitslagen waar slechts kruimels overblijven voor de concurrentie zijn er schering en inslag, dit op zowel lokaal , provinciaal als nationaal gebied. De teller van provinciale overwinningen staat sinds dit seizoen trouwens al op 40 (!) stuks. 

Hét kenmerk van De Laere : Spektakelwerk 

In wellicht één der moeilijkste seizoenen werden toch opnieuw maar liefst 25 zeges geboekt, dit ondanks de onderbreking door de vogelgriep die de streek ook dit jaar een tijdje te voet zette. Ook het langere tijd grillig weertype zorgde ervoor dat het razend moeilijk was om een kolonie op niveau te krijgen én te houden. Dat Luc De Laere hier ondanks alles toch met verve in slaagde, tonen vooral de provinciale zeges en 2 zonale overwinningen duidelijk aan. Op La Souterraine (533 km) werd zelfs het volledige podium ingepalmd : 1°-2°-3° Zonaal! Dat dit tot een fantastisch rijtje zonale top-10 noteringen leidde, moge duidelijk zijn, maar natuurlijk ontbreken hierbij  ook de Nationale topprijzen niet:

1° Chateauroux 1.448 d. (5° Nationaal tegen 10.317 d.) 1° La Souterraine 295 d. (9° Nat. / 3.118 d.) 2° La Souterraine 295 d. (19° Nat. / 3.118 d.) 3° La Souterraine 295 d. (25° Nat. / 3.118 d.) 4° Chateauroux 1.222 d. (11° Nat. / 7.099 d.) 4° Argenton 1.072 d. (68° Nat. / 9.851 d.) 4° Chateauroux 553 d. (8° Nat. / 5.140 d.) 7° Argenton 1.072 d. (86° Nat. / 9.851 d.) 10° Argenton 3.431 d. (69° Nat. / 24.617 d.) 10° Chateauroux 3.349 d. (110° Nat. / 22.196 d.) ...

Steeds opnieuw nieuwe sterren 

Ook afgelopen seizoen traden er opnieuw enkele vedetten op de voorgrond bij de kampioen uit Anzegem. Dankzij wonderduif Tieke die begin deze eeuw bovenaardse prestaties neerzette en nadien eveneens op kweekgebied zijn gelijke niet kent lijkt het kweken van steeds maar nieuwe toppers wel kinderspel voor Luc. Het is een weerkerend fenomeen dat duidelijk aantoont dat we hier te doen hebben met één van de allerbeste hokken in duivenland.

Een mooi voorbeeld hiervan is Lucky Sproet (BE19-3042137). Deze klepper was één der grote sterren in 2021 met ondermeer 1° Provinciaal en 8° Nationaal Chateauroux, 6° Prov. Bourges, 1° Arras, 2° Clermont , ... hij eindigde door dit alles oververdiend als 5° Nationale Asduif KBDB grote halve fond.  Dit nadat hij ook in 2020 reeds schitterde met o.a. : 5° Prov. La Souterraine, 10° Prov. Chateauroux, ...  van een fenomeen gesproken ... In zijn afstamming natuurlijk een flinke scheut Tieke bloed in combinatie met het allerbeste van superman Gaby Vandenabeele uit Dentergem. 

Lucky Sproet : 5° Nationale asduif KBDB

Nog zo'n kampioenenduif die in 2021 het mooie weer hielp maken bij De Laere is Lady Sproet Tieke (BE20-3000650). Deze dame presteerde het om in een tijdsspanne van één week tijd 2 keer de zege te pakken op respectievelijk Chateauroux en Argenton, beide keren was dit ook goed voor een nationale top-100 notering. Bijzonder is dat Lady Sproet Tieke dit deed haast meteen nadat ze het seizoen aanvatte, nota bene vanop het jonge duivenhok ... Ook Orleans, La Souterraine en nogmaals Chateauroux waren goed voor ware kopprijzen in slechts enkele weken tijd. Kortom: een typische De Laereduif want niet om fantastisch stuntwerk verlegen.

Lady Sproet Tieke: Goudklompje te Anzegem

Wat dan te zeggen van Miss Sproet Tieke (BE20-3000569)? Onder meer op het podium Zonaal vanuit La Souterraine, eveneens top op Argenton en Orleans. En ook hier gaat het terug over een telg uit die wonderbaarlijke Tieke-lijn. Deze klasseduivin is namelijk een volle zus van hoger vernoemde Lucky Sproet (5° Nat. asduif KBDB).

Miss Sproet Tieke: superduif uit de Tieke-lijn

Een ander aankomend supertalent is Elias (BE19-3042202), 2° Clermont op meer dan 1.000 duiven , 3° tegen 424 d., top op Bourges en volle broer van een handvol andere atleten die stuk voor stuk excelleren op de halve fondwedstrijden. 

Elias: Nog een nieuw talent op de hokken

De rij superduiven die het levenslicht zagen op de hokken te Anzegem is schier eindeloos, keer op keer slaagt Luc erin om dankzij zijn uiterst sterke stam nieuwe kampioen klaar te stomen. Zonder blikken of blozen mag dus beweerd worden dat Luc De Laere zichzelf de laatste jaren bij de allergrootsten geplaatst heeft. Vooral de nazaten van zijn wereldberoemde Tieke zorgen voor ongelooflijke spektakelprestaties in combinatie met een lange rij grote zeges. Asduiven en titels in groot verband tonen aan dat vooral op het uitverkoren terrein van de grote halve fond deze kolonie zijn gelijke niet kent.