Limburgse Fondclub huldigt kampioenen 2020 en 2021

De kampioenen van de Limburgse Fondclub (LFC) kregen een waardige viering in zaal Tentakel in Zonhoven. Ze werden overstelpt met bekers, trofees en waardebons.

Dat de grote massa niet kwam opdagen in Zonhoven, hadden ze bij de Limburgse Fondclub verwacht. Corona speelde daarin de beslissende rol: aan de ingang werd iedereen gecontroleerd waarna er een polsbandje werd uitgereikt. Alles verliep uitermate vlotjes.

LFC-voorzitter Roger Bos had op voorhand aangekondigd dat de kampioenenviering vlot moest verlopen. Immers, op dezelfde avond de kampioenen van twee jaar (2020 en 2021) en van zowel de Limburgse Fondclub als de Limburgse Fondmarathon huldigen, is geen evidente zaak. De bestuursleden van beide organisaties verdienen dan ook lof en respect voor de voorbereiding en het verloop van de kampioenenavond. In totaal 120 trofees kleurden het haast eindeloze defilé van de kampioenen, onder leiding van Roger Bos, Jean Fastré, Jacky Creemers en de andere bestuursleden. Deze dubbele viering en het grote prijzenpakket van de Derbyvlucht zorgden voor een kostenplaatje van in totaal 11.000 euro, een onthutsend hoog bedrag.

Limburgse Fondclub 2020

De 'Speciale Prijzen' 2020.
De kampioenen jaarduiven 2020.
De kampioenen jonge duiven 2020.

Limburgse Fondclub 2021

De 'Speciale Prijzen' 2021.
De kampioenen jonge duiven 2021.
De kampioenen grote halve fond 2021.

Aan de kampioenschappen van de Limburgse Fondmarathon besteden we later uitgebreid aandacht.