Limburgse Fondclub: gemiddeld 16 duiven per liefhebber op provinciale vluchten

In 2020 namen gemiddeld 416 liefhebbers en 6.694 duiven deel aan de 7 provinciale vluchten van de Limburgse Fondclub.

Roger Bos en Jean Fastré, de kopstukken van de Limburgse Fondclub, lijsten ieder jaar de gegevens op van de provinciale vluchten die de LFC organiseert. Het gaat om Vierzon, Gien, Fay-aux-Loges, Sourdun en 3 keer Sens. Die oplijsting levert interessante gegevens op, waaruit de inkorvende lokalen hun conclusies kunnen trekken. Bij sommige verenigingen liggen de aantallen duiven en liefhebbers erg laag, terwijl dan weer in andere lokalen forse opkomsten te noteren vallen. Het aantal duiven dat gemiddeld per liefhebber naar het lokaal werd gebracht, bedroeg 16.

Voor de eerste provinciale vlucht Vierzon verschenen gemiddeld 31 liefhebbers en 568 duiven aan inkorftafel, goed voor 18 duiven per liefhebber. Dat was meteen het hoogste aantal duiven per liefhebber. Logisch dat dit aantal het hoogst ligt vermits er maar 6 lokalen mochten inkorven.
Het gemiddeld aantal duiven per vlucht lag het hoogst in Sint-Truiden (570), met gemiddeld 20 duiven per liefhebber. Ook hoog lagen die cijfers in Tongeren (430 duiven), Kozen (393) en Eigenbilzen (386). Op het vlak van aantal deelnemende liefhebbers per vlucht scoorden Sint-Truiden (29), Kozen (26), Lummen (24), Tongeren (23) en Zonhoven (23) het hoogst.

In absolute aantallen waren de eerste Sens en de Derbyvlucht uit Fay-aux-Loges de succesrijkste provinciale vluchten van de Limburgse Fondclub: 744 liefhebbers en 13.587 duiven voor Sens, en 710 liefhebbers en 12.026 duiven voor Fay-aux-Loges.