Limburgse duivenliefhebbers steunen voor 24e keer Kom op tegen kanker. Slotavond op vrijdag 18 oktober

Op vrijdag 18 oktober om 19.30 u. vindt in Zaal Altenaar in Alt-Hoeselt de Slotavond plaats van de Limburgse duivenactie ten voordele van Kom op tegen kanker.

Naast de huldiging van de provinciale en gewestelijke laureaten van de vlucht zelf worden de melkers ook massaal verwacht voor de muzikale acts, de bekende tombolaverkoop en de schenkingen van liefhebbers.

De slotavond van de vlucht ten voordele van Kom op tegen kanker is een van de jaarlijkse topevenementen in Limburg. De liefhebbers houden eraan om deze actie te steunen door deelname aan de vlucht, die begiftigd met een groot prijzenpakket. Op maandag 29 juli vond de provinciale vlucht uit Sourdun ten voordele van Kom op tegen Kanker plaats. Bij de 2.246 oude duiven ging de winst naar Van Hertem-Schuurmans; bij de 1.279 jaarse naar Johny Janssens, Eksel; bij de 2.736 jonge naar Petré-Robijns uit Rijkel. Dit jaar namen 403 liefhebbers en 4.982 duiven aan de vlucht uit Sourdun deel. Organisator Jean Hulshagen: “Ja, we hadden gehoopt op meer duiven want we zien als organisatoren dat het vervoer over 2 nachten (dit jaar zelfs 3) gezorgd heeft dat heel wat snelheidsspelers hebben afgehaakt. Elk jaar komt die vraag opnieuw 'waarom niet opnieuw naar één nacht mand' want dan wordt het aantal liefhebbers ook verdubbeld. Het is met de regelgeving van rust- en werktijden van de chauffeur zeer moeilijk haalbaar en toch blijven velen dromen van de meer dan 15.000 duiven die ooit op één nacht naar Sezanne werden gebracht.”


Het comité van KOTK zet zich al 24 jaar in voor het goede doel. 

De deelname-cijfers lagen door de slechte weersvoorspellingen een stuk lager dan de voorgaande jaren, maar toch blijven de Limburgse liefhebbers dit mooie initiatief voluit steunen. Ondanks de lagere deelnamecijfers hoopt het comité zowat 7.500 euro te kunnen overmaken aan de actie KOTK. Daarvoor is de steun van de Limburgse liefhebbers hard nodig. Het comité KOTK19 nodigt iedereen dan ook uit op de slotavond van 18 oktober in Alt Hoeselt, welkom vanaf 19.30u.
De familie Jans zorgt er weer voor dat niemand met lege handen naar huis zal gaan, het ensemble met Jos Roofthooft zal zorgen voor de muzikale noot.
Het toewijzen van de aangeboden bons zal weer zorgen voor een mooie opbrengst. Een zaaltombola met als hoofdprijs een breedscherm TV van Wara en tal van andere prijzen brengt de nodige spanning op het einde van de avond. Voor de niet gebruikte bons Jans staan 200 gratis prijzen klaar van groot tot klein. Niemand gaat met lege handen naar huis.
Het comité kijkt al uit naar de 25ste editie volgend jaar. Dat zilveren jubileum wordt "iets heel speciaals".

Provinciale winnaars : trofee La Colombophile Belge

oude duiven : VAN HERTEM-SCHUURMANS NEERPELT
jaarduiven : JANSSENS JOHNY EKSEL
jonge duiven : PETRE-ROBIJNS RIJKEL

ZUID OOST

OUDE
1. RAETS GEBR.& KENNY VLIERMAAAL TV
2. RONDAGS GERT SPOUWEN NATURAPRIJS WARA

JAARDUIVEN
1. PETRE-ROBIJNS RIJKEL TV
2. MOUHA WILLY MAL NATURAPRIJS WARA

JONGE DUIVEN
1. PETRE-ROBIJNS RIJKEL 1000 €
2. VOS KAMIEL HEUKELOM NATURAPRIJS WARA

OOST

OUDE
1. LEEMANS DANNY MOLENBEERSEL TV
2. GIELEN JULES MAASMECHELEN NATURAPRIJS WARA

JAARDUIVEN
1. OPSTEYN GUIDO VUCHT TV
2. GERIS GUIDO + THOMAS NEEROETEREN NATURAPRIJS WARA

JONGE DUIVEN
1. DREESEN ROBERT LANKLAAR 1000 €
2. GIELEN JULES MAASMECHELEN NATURAPRIJS WARA

MIDDEN

OUDE
1. SANTERMANS REMY STEVOORT TV
2. MEDART MARC ST-TRUIDEN NATURAPRIJS WARA

JAARDUIVEN
1. VRANCKEN WILLY & SANDRA KURINGEN TV
2. OLAERTS JOS+PIETER GENK NATURAPRIJS WARA

JONGE DUIVEN
1. SURINX-PLETSERS NIEUWERKERKEN 1000 €
2. WED. NIJS PIERRE+THEO AS NATURAPRIJS WARA

WEST

OUDE
1. VAN HERTEM-SCHUURMANS NEERPELT TV
2. STEENAERTS WILLY LUMMEN NATURAPRIJS WARA

JAARDUIVEN
1. JANSSENS JOHNY EKSEL TV
2. VAN HERTEM-SCHUURMANS NEERPELT NATURAPRIJS WARA

JONGE DUIVEN
1. BRUGMANS SABRINA HALEN 1000 €
2. BRUGMANS SABRINA HALEN NATURAPRIJS WARA