Limburgse duivenliefhebbers en Kom op tegen kanker: 24e actie levert 7.500 euro op voor het goede doel

In Zaal Altenaar in Alt-Hoeselt vond de slotavond plaats van Limburgse duivenactie ten voordele van Kom op tegen kanker. Voor het zilveren lustrum volgend jaar kiest het actieve comité resoluut voor Sézanne. “Sézanne is onlosmakelijk verbonden met KOTK in Limburg,” zegt voorzitter Jean Hulshagen die ervan overtuigd is dat die keuze nog meer Limburgse liefhebbers zal bekoren om deel te nemen.

De slotavond van de vlucht ten voordele van Kom op tegen kanker groeide opnieuw uit tot een aangenaam onderonsje van Limburgse melkers. De belangstelling lag wat lager dan de vorige jaren, maar het enthousiasme was minstens even groot als bij de voorbije edities. De inzet van het organiserend comité is ieder jaar opnieuw bewonderenswaardig groot. Samen met de sponsors zorgt dat comité voor een groot prijzenpakket, aangedikt door tombola en bonverkoop.
De vlucht anno 2019 vond plaats op maandag 29 juli uit Sourdun. Dit jaar namen 403 liefhebbers en 4.982 duiven aan de vlucht deel. Voor de jubileumeditie 2020 uit Sézanne zullen er dat ongetwijfeld meer zijn. Of er dan op 1 of 2 nachten korf wordt ingericht, staat nog niet vast.

Mooi bedrag

Ondanks de lagere deelnamecijfers slaagt het comité er toch weer in om 7.500 euro over te maken aan de actie KOTK. De familie Jans zorgde er opnieuw voor dat niemand met lege handen naar huis ging.

 


De Provinciale winnaars: Van Hertem-Schuurmans, Johny Janssens en Petre-Robijns.

 


De gewestelijke winnaars Zuid-Oost.

 


De gewestelijke winnaars Oost.

 


De gewestelijke winnaars Midden.

 


De gewestelijke winnaars West.