Limburg maakt zich op voor 53ste Derbyvlucht Fay-aux-Loges

Op donderdag 30 juli korven de Limburgse liefhebbers in voor de 53ste Derbyvlucht Orléans uit Fay-aux-Loges. De omkadering gebeurt corona-proof: zonder receptie en zonder feestavond.

Vorig weekend werden in Limburg bijna 17.000 duiven ingekorfd voor der 25ste provinciale vlucht ten voordele van KOTK. Wordt dit de waardemeter voor de 53ste Derbyvlucht, die op zaterdag 1 augustus wordt gelost? Aan het ruime aanbod aan gratis prijzen zal het niet liggen, want de prijzentafel is opnieuw rijkelijk gevuld. Een auto is er al enige jaren niet meer te winnen, maar toch blijft de ‘Autovlucht’ de harten van de Limburgse beroeren. Maar door de corona-perikelen is er dit jaar geen receptie bij het vertrek van het konvooi voorzien en zal er geen feestavond plaatsvinden voor de verdeling van de prijzen. Dat heeft organisator Limburgse Fondclub beslist. Normaal gezien worden de duiven dus op zaterdag 1 augustus gelost, maar de Fondclub kreeg al van heel wat liefhebbers de vraag om uit te stellen naar zondag 2 augustus gezien de hitte-voorspellingen. Vorig jaar werden bijna 14.000 Limburgse duiven op zondag 21 juli gelost in Fay-aux-Loges, nabij Orléans. Of dit aantal dit jaar wordt gehaald, valt af te wachten.

HOOFDPRIJZEN: (kunnen enkel gewonnen worden met de 4 eerste inzetten) Geldprijs/Waardebon (1.500,- euro): aan de snelste DERBY duif (één van de 4 eerste inzetten). Geldprijs/Waardebon (500,- euro): aan de snelste DERBY duif van elk van de 3 andere gewesten (één van de 4 eerste inzetten). Deze prijswinnaars kunnen maar één hoofdprijs winnen, en komen niet meer in aanmerking voor de gratis prijzen voor het winnen van de reeks en de gratis serieprijzen met aangeduide series AS/2 (1e en 2e getekende), de aangeduide series AS/3 (1e, 2e en 3e getekende) en de maxiprijzen. BELANGRIJK: De hoofdprijzen kunnen alleen gewonnen worden op de DERBY-DUBBELING en enkel met de 4 eerst getekende derby duiven. Het winnen van een hoofdprijs primeert op het winnen van een reeksprijs en verder op het winnen van één der serieprijzen.
1. REEKSWINNAARS (ongeacht de inzet)  Reeks Oude + Jaarse duiven: Geldprijs/Waardebon 500,- euro  Reeks Jaarduiven: Geldprijs/Waardebon 500,- euro  Reeks Jonge duiven: Geldprijs/Waardebon 500,- euro Deze prijswinnaars kunnen maar één reeksprijs winnen. De uitslag OUDE+JAARSE primeert op de uitslag JAARDUIVEN Deze prijzen kunnen enkel gewonnen worden indien men GEEN winnaar is van een hoofdprijs.
2. SERIEPRIJZEN: in elk der gewesten  Reeks DERBY DUIVEN: eerste AS/2 (1e en 2e getekende) - Horta waardebon 50,- euro eerste AS/3 (1e, 2e en 3e getekende) - Horta waardebon 50,- euro  Reeks JONGE DUIVEN: eerste AS/2 (1e en 2e getekende) - Horta waardebon 50,- euro eerste AS/3 (1e, 2e en 3e getekende) - Horta waardebon 50,- euro De serie moet binnen de prijzen vallen. De uitslag van de DERBY DUIVEN primeert op de uitslag van de JONGE DUIVEN. De liefhebber kan maximaal één serieprijs winnen. Deze prijzen kunnen enkel gewonnen worden indien men GEEN winnaar is van een hoofdprijs of reeksprijs.
3. MAXI-PRIJZEN: in elk der gewesten Voor de uitslag DERBY DUIVEN en JONGE DUIVEN, aan de liefhebber met het grootst aantal prijzen – Prijs achtvaks duivenmand. Bij gelijkheid van aantal prijzen, worden de behaalde plaatsen op de uitslag samengeteld (het kleinst aantal punten wint). De liefhebber kan maximaal één maxi-prijs winnen. De uitslag DERBY DUIVEN primeert op de uitslag JONGE DUIVEN.

Receptie Derbyvlucht 2019.

Door de corona-crisis is er dit jaar geen receptie om de duiven uit te wuiven voor de 53ste Derbyvlucht.