Limburg maakt opnieuw 8.000 euro over aan Kom op tegen kanker

Ondanks het wegvallen van de bekende Limburgse slotavond maakt het comité Kom op tegen kanker 2020 opnieuw 8.000 € over aan het goede doel. De winnaars krijgen hun prijzen corona-proof overhandigd op zondag 25 oktober.

De corona-crisis zorgt ervoor dat de vlucht ten voordele van Kom op tegen kanker het zonder de bekende slotavond moet stellen. Aan de 25ste KOTK-vlucht namen dit jaar 831 Limburgse duivenliefhebbers deel met in totaal 16.827 duiven: de 720 manden werden gelost in Sezanne  op 25 juli. Het organiserend comité wenst alle medewerkers in de maatschappijen te danken net als de vervoerders, LVD en EMT, die zowel het ophalen, het vervoer en de lossing met de beste zorgen uitvoerden.
Voorzitter Jean Hulshagen: “In plaats van het slotevenement hebben we gekozen voor een sobere huldiging in het grote magazijn van hoofdsponsor Jo en Edmond Jans in Wellen, Ceselaren 5. Wij vragen de winnaars dan ook hun prijs op afspraak te komen ophalen, vergezeld door maximum één persoon, en niet meer dan één, gezien de beperking die wij ook moeten volgen in verband met het aantal aanwezige personen. De gewonnen prijs dient persoonlijk te worden afgehaald op zondag 25 oktober 2020. Iedereen draagt een mondmasker en volgt de regels zoals aangegeven ter plaatse."
Na afspraak met de lokale verantwoordelijken in Wellen zal de afhaling van deprijzen gebeuren als volgt:
- Provinciale winnaars: Reynders Jef, Custers Alfons, Mertens Roger om 10.30u.
- Winnaars West om 10.45u Reynders Jef, Stockmans Ivan, Schoofs Ferdinand, Put Roger & Jimmy, Janssens Johnny, Gebr Van Och Leppens
- Winnaars Midden om 11.00u; Pauwels Etienne, Engelen Ludo, Hayen Georges & Luc, Vrancken Willy & Sandra, Nullens L & R, Sax Romain.
- Winnaars Oost om 11.15u: Conings Guillaume, Geris Guido & Thomas, Hamers Dennis, Klingeleers Davy, Dreesen Jean, Demot Sylvain.
- Winnaars Zuidoost om 11.30u: Stas Raymond, Hoebrechts-Tournel, Geelen Bruno, Duelen Theo, Riga-Robijns, Collas Davy.

Het comité laat weten dat er ondanks het wegvallen van de lucratieve slotavond toch opnieuw 8.000 euro naar Kom op tegen kanker gaat.