Limburg: eerste leervlucht in corona-tijdperk groeit met 26.200 duiven uit tot succes over heel de vluchtlijn

Met niet minder dan 26.200 duiven, veilige inkorvingen en een vlot verloop zijn de eerste leervluchten op Hemelvaartdag in Limburg uitgegroeid tot een succes. Nooit werden er zoveel duiven ingekorfd op een eerste leervlucht. En wat nog belangrijker is: in alle lokalen werden de corona-voorschriften van de KBDB en van de verzenders nauwgezet gevolgd.

Met naar schatting 26.200 duiven was het alle hens aan dek in Limburg. De opluchting was dan ook groot bij de duivenliefhebbers die twee maanden later dan andere jaren naar hun lokaal mochten afzakken. Dat ze daarvoor een mondmasker moesten dragen en de richtlijnen van hun vereniging moesten volgen, werd probleemloos aanvaard.
De Limburgse Verzending verzamelde in totaal 562 korven voor leervlucht Isnes: 350 korven in de lokalen van gewest Midden en 212 korven in gewest Oost, goed voor een totaal van  14.600 duiven.

Het gewest Zuid-0ost, vervoerd door Bauwens, haalde 5.000 duiven op, Jesseren schakelde een aparte vervoerder in met 600 duiven en voor Sint-Truiden trok vervoerder Flossy met 50 korven en 1.420 duiven naar Isnes.

Het gewest West trok naar Hannuit met vervoerder EWT met 187 korven, goed voor 5.400 duiven.
Er mochten alleen oude een jaarse duiven worden ingekorfd, en het mag gezegd: alle deelnemende lokalen hadden hun uiterste best gedaan om de corona-voorschriften op te volgen. De nodige documenten waren overal aanwezig en de social distancing werd correct opgevolgd. 

 Naar verwacht zal ook dit weekend met de leervluchten uit Mettet en Chimay weer in alle Limburgse lokalen alles volgens de regels gebeuren.