Liefhebbers, waag de sprong naar de toekomst

Als duivenliefhebbers staan we altijd open voor nieuwe ideeën en innovaties in onze sport. We kwamen toevallig in aanraking met het product Wonder Pigeon, een middel dat inmiddels bij tientallen liefhebbers onderwerp van gesprek is. De formule is uitgevonden en gepatenteerd door het Italiaanse bedrijf Silo s.p.a.

Liefhebbers uit onder meer Italië, België en Nederland hebben het middel dit jaar al gebruikt, en ze zijn erg onder de indruk van de resultaten. We hadden een gesprek met Christiano Paltrinieri, een Italiaans liefhebber en oprichter van het bedrijf achter Wonder Pigeon.

Cristiano, vertel ons het verhaal achter Wonder Pigeon!

Beeld je een onbestaand product in dat het herstel bevordert, het gebruik van sommige antibiotica bijna overbodig maakt, en dat ervoor zorgt dat het darmstelsel meer en beter voedingsstoffen, mineralen, vocht, e.d. opneemt. Die opname is van essentieel belang voor de gezondheid en de algemene conditie van de duif. Het is een product dat er op zijn eentje in slaagt de verzorging van de duiven voor elke liefhebber te vergemakkelijken. In Italië, waar de duivensport niet meer is dan een hobby, droomde elke liefhebber van dit soort product. Wel, het is er!

Ik leerde toevallig een dierenarts kennen die zich verdiept in de aanpak van darmproblematiek bij nutsdieren. Zo kwam ik in contact met een bedrijf dat promotie voerde voor dit bijzondere product. De ontwikkeling van dit product ging gepaard met heel wat tests en onderzoeken in samenwerking met verschillende universiteiten van over de hele wereld.

We raden aan om het product uit te proberen op je duiven en eventueel te gebruiken in combinatie met voedingssupplementen, met behoud van het natuurlijke antibacteriële effect. Het uiteindelijke resultaat is een schitterend product dat je heel wat werk zal besparen op vlak van koppelen, leggen, kweken, trainen en presteren.


Cristiano Paltrinieri en zijn product Wonder Pigeon

Klinkt goed, maar wat is Wonder Pigeon nu precies?

Wonder Pigeon is niet zomaar een product; het betekent een revolutie voor de darmgezondheid van de duiven. De formule, een combinatie van (vet)zuren veresterd met glycerol, met een natuurlijke antibacteriële werking, laat zich perfect vermengen met het drinkwater. Het middel is bovendien PH-onafhankelijk! Tientallen studies en onderzoeken hebben dat reeds aangetoond, vooral op Belgische en Nederlandse hokken in 2014.

Wat zijn de voordelen?

Ik stel voor om ze op te sommen aan de hand van de meest courante vragen van liefhebbers:

  • Hoe bewaar je het? Op kamertemperatuur.
  • Stabiliteit en levensduur? Minimaal twee jaar.
  • Hoe effectief is het? Een enkele behandeling heeft gedurende de hele dag een onafgebroken en gelijkmatige werking.
  • Contra-indicaties? Geen, het wordt pas giftig bij een verhouding hoger dan één op één, d.w.z. bij een dagelijkse inname hoger dan het eigen gewicht.
  • Gebruik met andere producten? Het kan toegevoegd worden aan het drinkwater of het graan in combinatie met vitaminen, probiotica, prebiotica, mineralen en zelfs sommige geneesmiddelen.
  • Gewenning? De samenstelling zorgt ervoor dat het product het hele jaar door, zelfs bij dagelijks gebruik, werkzaam blijft. En dat zonder bacteriële resistentieontwikkeling.

Het komt er dus op neer dat een aantal Italiaanse hobbyliefhebbers het geluk hadden om dit product te leren kennen en het aan te passen op maat van hun wedstrijdduiven. Wij waren bevoorrechte getuigen van de heilzame werking en de revolutionaire methode van dit product op Belgische en Nederlandse hokken. De resultaten waren schitterend, en we kunnen stellen dat Wonder Pigeon een nieuw tijdperk zal inluiden voor onze sport. Het bewijs wordt geleverd door honderden liefhebbers en duizenden duiven.

Om je een idee te geven, bekijken we even de uitslag van de nationale vlucht voor jonge duiven uit San Severo (490 km), die in oktober 2013 plaatsvond. Ik had zelf 24 jonge duiven gekorfd, waarvan er 10 een prijs wonnen bij de eerste 1%, beginnend met een vijfde plaats tegen 2.505 duiven (18 prijzen in totaal, telkens binnen de eerste 10%). In 2014 maakten Stella Rossa en Loft Silvestra, de twee beste hokken in Italië, dagelijks gebruik van Wonder Pigeon voor de kweek, de jonge duiven, en tijdens het vluchtseizoen. Ze behaalden indrukwekkende resultaten; Stella Rossa dingt momenteel mee naar de titel van “Beste hok in Italië”, terwijl Silvestri Loft in de running is voor 1ste Italiaanse asduif in categorie A en D. Een eerste en tweede plaats in het Emilian Kampioenschap, de zwaarste competitie in Italië, was de kers op de taart.

Toekomstplannen?

We denken dat de hoge effectiviteit van dit natuurlijke product meteen ook zijn grootste sterkte is. De manier waarop we het product ontdekt hebben, speelt ook een belangrijke rol: we hebben hier niet te maken met een bedrijf dat een product wilde verkopen; ik kreeg enkel de kans om iets nieuws te proberen, het was een sprong in het onbekende.

We hebben ervoor gekozen om ons te richten op één product zodat de liefhebbers een duidelijk beeld krijgen van de vele voordelen voor de gezondheid van de duif gedurende haar ganse leven. Maar dit is nog maar het begin.

De bekende Belgische dierenarts en liefhebber Dr. Piet Blancke hielp ons bij het testen van het product in België en Nederland in 2014. Samen met hem en het personeel van Silo, het bedrijf dat het product vervaardigt, bleven we de formule verfijnen, op basis van de gegevens en informatie die we verzamelen. We hebben heel wat tijd en energie geïnvesteerd in het product Wonder Pigeon. Het is nu aan de liefhebbers en hun duiven om de formule verder te verfijnen, door ons hun aanpak en hun resultaten door te geven. Duivensport is moeilijk, uitdagend en duur. Wonder Pigeon is in geen geval een wondermiddel, maar het is zonder twijfel een waardevolle innovatie.