Li Zhaoxing, voormalig minister van Buitenlandse Zaken, was aanwezig op de charity auction van de Pioneer Club

De Pioneer club gaf gehoor aan de oproep van Chinees president Xi Jinping om resoluut de strijd tegen armoede aan te gaan. Met 6,7 miljoen yuan steun deed de Pioneer Club immers meer dan haar duit in het zakje. Lees hier het verslag vanuit China.

Chinese President Xi Jinping wees er al op gedurende het 19e nationale congres dat we vastbesloten zijn om de strijd tegen de armoede te winnen: "Vanuit de provincies moeten we de hele partij mobiliseren om dat waar te maken. We moeten zorgen dat de armen op het platteland tegen 2020 uit de armoede worden getild. Provincies die door armoede worden getroffen zullen zo de regionale armoede tegen kunnen gaan."

Mensen moeten niet enkel voor zichzelf, maar ook voor anderen leven.
- Li Zhaoxing

Het is voor China een sleutelmoment om een alomvattende en welgestelde samenleving te bereiken en armoede aan te pakken. De organisatoren reageerden positief op de oproep van de nationale partij door secretaris generaal Xi Jinping om meer inspanningen te leveren in de strijd tegen armoede. Deze oproep voor precaire armoedebestrijding, zorgde ervoor dat op 20 november de "Pigeon Precision Poverty Alleviation Charity Fund" werd opgericht. Dit knappe gebaar van liefdadigheid overtuigde Li Zhaoxing, voormalig minister van Buitenlandse Zaken,  om de openingsceremonie van de liefdadigheidsinstelling bij te wonen. Hij eerde zo de Pioneer Club en alle Chinese duivenliefhebbers!

"De goede daden van de Pioneer Club en van het liefdadigheidsfonds maken de Chinese Pigeon Association trots," zei hij. Toen moedigde hij iedereen aan: "Toen de Volksrepubliek China werd opgericht, zei voorzitter Mao: "lang leve het volk. "De grote Europese filosofen zeiden dat wanneer je leeft, je ook moet helpen om anderen te laten leven." Secretaris-generaal Xi Jinping benadrukte het belang van de realisatie van een mooie en gemeenschappelijke toekomst voor de mensheid. "We moeten allemaal leren om dankbaar te zijn. De reden waarom onze partij de belangen van de mensen centraal stelt, is omdat het de mensen dankbaar is. Iedereen die leeft hoeft zich niet alleen te concentreren op zichzelf, maar dient ook te handelen in het belang van anderen. De realisatie van een gemeenschappelijke toekomst voor de hele mensheid is een belangrijk voorstel en laat nauwkeurig zien hoe onze partij en regering de trend naar de toekomstige ontwikkeling van de wereld zien."


De Pioneer Club doneert 6,6 miljoen armoedebestrijdingsgeld aan Dongxiang County, provincie Gansu.

Geïnspireerd door de woorden van minister Li hielden de Chinese duivenmelkers hun veilingkaarten omhoog en moedigden ze zo iedereen aan om tijdens de verkoop van de Pioneer Club te bieden ten voordele van de liefdadigheid. Uiteindelijk werd de duif "King Champion Miracle" verkocht voor 22 miljoen yuan, de hoogste prijs voor een duif in de geschiedenis van de duivensport. Aan het einde van de veiling schonk de Pioneer Club 30% van de opbrengst van de veiling, zo'n 6,6 miljoen van alle kampioensduiven ter plaatse. De Beijing Cross-Strait Pigeon Fellowship en Taiwan Cross Strait Pigeon Exchange Association schonken daarbovenop elk 50.000 yuan. Op die manier kon er 6,7 miljoen yuan worden gedoneerd aan de armoedebestrijdingsfondsen in Dongxiang County, provincie Gansu. In zijn reactie hierop zei voorzitter Su Quanlin: "Onze armoedebestrijding in Gansu Dongxiang County stopt niet na deze ene dag, maar heeft nood aan voortdurende inzet, totdat de hele provincie echt uit de armoede is."


Gansu Dongxiang County People's Government presenteert een banner aan Pioneer Club

Sociale vereniging vormt één van de belangrijke krachten om de strijd tegen armoede te winnen en het is een belangrijk hulpmiddel bij de armoedebestrijding door de regering. Vandaag kunnen we door de goede doelen van de Chinese duivensport briljante prestaties bereiken. We moeten daarom dankbaar zijn voor dit geweldige tijdperk, dankbaar voor dit geweldige land, dankbaar voor het wijze leiderschap van onze partij. Onze duivenkwekers kunnen actief het land helpen om een ​​aantal liefdadigheidswerken te doen die gunstig zijn voor de mensen. Vandaag vormt de Pioneer Club zo een uitstekende sociale kracht in de Chinese duivenkringen. We zijn hen dankbaar om zo overtuigend te helpen in de strijd tegen armoede. Vandaag, na meer dan 10 jaar hard werken, krijgt de Pioneer Club niet alleen de goedkeuring van Chinese duivenvrienden van over de hele wereld, ze verbeterden ook de sport zelf. Vandaag dragen én nemen zij een grotere verantwoordelijkheid om verder te evolueren en zich in te zetten voor het promoten van de hele Chinese duivenbeweging om zo een sterk land te worden in de wereld van de duivensport.