Laevens Marc - Vervaeke Roger, "Schitterende winnaars op mooie en harde GUERET (2006)"


Laevens Marc – Vervaeke Roger, Deerlijk
Jurgen Vervaeke (zoon); apotheker Marc Laevens Roger Vervaeke Thomas Gyselbrecht


Zaterdag 9 september was het zover….. Gueret de afsluitende nationale wedstrijd van het seizoen 2006
Echt duivenweer met voornamelijk oost-noordoostenwind, dus deze keer mocht men in tegenstelling tot de vorige nationale vluchten de eerste duiven in de Vlaanderen verwachten ……. en zo geschiedde ook…. Zij het dat de jonge vedette Eric Berckmoes uit Antwerpen voor een stunt zorgde door het winnen van de eerste nationaal Gueret oude duiven.

Maar nu naar Deerlijk….. wie gaat er schuil achter de tandem Laevens-Vervaeke?
Mark Laevens is apotheker in Deerlijk, was door tijdsgebrek in de onmogelijkheid de duivensport op een degelijke manier te beoefenen; Roger Vervaeke had in 1990 om redenen allerhande de duivensport vaarwel gezegd …… hij woonde vlak onder hoogspanningskabels en had jaarlijks met ontelbare verliezen af te rekenen….. allicht de slechtste plaats voor een duivenliefhebber om wonen.
In 1996 besloten Roger en Marc de handen in mekaar te slaan; ook zoon Jurgen Vervaeke is nauw betrokken bij de liefhebberij. Ze beleefden vele mooie momenten vooral door hun talentvolle Goeie Blauwen die een prachtig palmares bij mekaar vloog Chateauroux prov 118° 7201 d Limoges provinciaal prov 206° 3967 d Chateauroux prov 47° 4662 d Chateauroux prov 196° 4221 d Brive reg 1° 617 d
prov 4° 3200 d nat 34° 22026 d Limoges reg 1° 462 d prov 7° 3619 d Poitiers prov 151° 4190 d Chateauroux prov 151° 4061 d
Er wordt zowel met oude als jonge duiven gespeeld, doch gezien de nationale overwinning bij de jonge duiven behaald werd gaan we even dieper in op ……..


Jurgen, Marc en Dr. Carlo Gyselbrecht


Het spel met de jonge duiven
De nationale overwinning werd behaald met een jonge duivin op weduwschap ( een duivin van de 2° ronde ) . Er wordt aan winterkweek gedaan; na het spenen van de 2° ronde, wordt gestart met verduisteren ( van 18u ‘s avonds tot 8u ’s morgens ) van alle jonge duiven, dit is rond 20 februari. De 1° ronde wordt verduisterd tot ongeveer 15 juni, de 2° ronde ongeveer 14 dagen langer. Een aantal jonge duivers wordt gekoppeld met oude duivinnen, de duivinnen worden na het einde van het seizoen met de oude weduwnaars gekoppeld met deze; wanneer ze jongen van ongeveer een week oud in nest hebben wordt alles weggenomen en start het spel op weduwschap.

De winnares 3016297-2006
Het is een prachtige blauwe duivin met gele ogen, een kleindochter van hun eerder vermelde kampioen de Goeie Blauwen; ze is eerder naar de grotere kant, sterk gebouwd, een wringer in de hand die op woensdag na haar overwinning nog niets verloren was van haar grote conditie; ze stond nog op 8 pennen. Om 10u30 in de voormiddag de dag van inkorving werd haar duiver gegeven en kon ze de rest van de dag bij hem vertoeven, hetgeen haar blijkbaar een bijzondere motivatie bracht en aanzette tot een grote prestatie….


Nationale winnares Gueret 2006 - 3016297-2006

Pedigree : Click here
Om de pedigree te vergroten, klik op het vierkantje dat onderaan rechts verschijnt.