Kweekfenomeen Milos van Comb. Verweij de Haan (Mijdrecht, NL) op 20-jarige leeftijd overleden

Kweekduiver Milos was de absolute stamduiver van Verweij-de Haan. Hij bevruchte zelfs op 20-jarige leeftijd nog af en toe eens een eitje. Michel & Peter zullen hem missen, maar tegelijkertijd leeft Milos door in de sterke stam die ze rond hem hebben opgebouwd.
Superkweker Milos

Ter ere van topduif Milos halen we de reportage over hem uit het voorjaar van 2021 nog eens naar boven. Zo kan u zelf nog eens ervaren wat voor een dominante kweekduif Milos was...

Bij de eindstand "World Best Pigeon Marathon 2020", georganiseerd door de FCI (wereldorganisatie voor postduiven), wordt het zilver gewonnen door de Roemeemse duif RO-18-4061444. Bij beide ouders van deze duif zien we een belangrijke inbreng van kweekfenomeen Milos.

Heel veel is er reeds geschreven over kweekfenomeen Milos. Michel Verweij en Peter de Haan bezitten met deze Milos een wonderbaarlijke kweker voor de internationale klassiekers. Hij is verantwoordelijk voor een groot deel van alle successen bij hen zelf en op vele andere hokken. Zo heeft Milos op eigen hok inmiddels 3 generaties internationale asduiven voortgebracht. Alle 3 deze duiven zijn duivinnen in 3 opeenvolgende generaties:

1 Miss Milos, dochter Milos : 2e Europese asduivin internationale vluchten 2017
2 Red Rose, kleindochter Milos : 3e Europese asduivin internationale vluchten 2016
3 Sky, achterkleindochter Milos : 2e Europese asduivin internationale vluchten 2019

Op de twee onderstaande links kunt u de nodige hoogtepunten met nazaten van Milos nog eens nalezen;

Nu bij het bekend worden van de eindstand  "World Best Pigeon Marathon 2020", georganiseerd door de FCI (wereldorganisatie voor postduiven) duikt opnieuw de naam Milos op.......Bij de eindstand zien we als vice-wereldkampioen de Roemeen Constantin Stoian met de RO-18-4061444 en bij beide ouders van deze duif zien we een belangrijke inbreng van kweekfenomeen Milos. Hieronder stellen we deze topper wat verder aan u voor.

RO-18-4061444, 2e World Best Pigeon Marathon 2020
2e Dnipro 832 km 5.922 duiven
4e Kharkov 987 km 4.955 duiven

Met de bovenstaande resultaten werd deze duif 2e in het eindklassement. Zoals bovenstaand reeds geschreven zien we bij beide ouders een belangrijke inbreng van Milos. De vader is een achterkleinkind van Milos x dochter Toon. Moeder is opnieuw een achterkleinkind van Milos, ditmaal gekoppeld aan MG780. Deze MG780 heeft ook een belangrijke inbreng in de afstamming van de vice-wereldkampioen want de grootmoeder van is ingeteeld naar deze MG780.

Met deze nazaat kan er opnieuw een parel worden toegevoegd aan de reeds rijk gevulde kroon van Milos.

Milos op 19-jarige leeftijd (Filmpje gemaakt op 8 maart 2021)