Kurt & Raf Platteeuw (Rumbeke, BE) domineren met hun Platteeuw Cannibal-lijn

Kurt en Raf Platteeuw breken de laatste seizoenen record na record. De duivensport domineren lijkt haast kinderspel voor deze supertandem, dit mede dankzij hun fameuze Platteeuw Cannibal-lijn.


Raf & Kurt Platteeuw genieten van de vele successen

Bij het horen van de naam Platteeuw rinkelen in de duivensport langs alle kanten de alarmbellen. Waar deze vader-zoon combinatie uit Rumbeke aan de inkorftafel verschijnt, is men er bij voorbaat zeker van dat er opnieuw iets speciaal staat te gebeuren. Platteeuw is immers de laatste jaren synoniem geworden voor wat betreft buitengewone of recordbrekende prestaties. Het is daarom ook onmogelijk samen te vatten wat deze kolonie al gepresteerd heeft, in binnen- en buitenland gaan de Platteeuw's constant over de tongen doordat ze erom gekend zijn van duivenspel te spelen van een niveau waardoor voor de tegenstand slechts kruimels over lijken te blijven. Vooral de lijn van de inmiddels wereldberoemde Cannibal (BE16-3046631) zorgt voor het ene hoogtepunt na het andere ten huize Platteeuw.

De Cannibal werd in 2017 zelf 1° nationale asduif KBDB snelheid en zorgt er sindsdien met zijn familie en nakomelingen voor dat de kolonie Platteeuw hoogtepunt na hoogtepunt beleeft op wedstrijden van vitesse tot op de nationale fondvluchten. Deze Cannibal kende bij Rony Calus als vlieger zijn gelijke niet en eindigde zijn sportieve carriere overigens met nog maar eens een klinkende overwinning als statement. De ambitieuze Kurt Platteeuw deed daarop de gouden zet om deze ster samen met enkele familieleden meteen in te lijven in zijn kweekstal. (Bekijk hier de pedigree van de Cannibal). De kolonie die voordien ook al tot de absolute top behoorde kreeg hierdoor nog een extra boost en is sindsdien op eenzame hoogte aanbeland in de internationale duivensport. 


Cannibal: 1° nationale asduif KBDB en superkweker

De fameuze Platteeuw Cannibal-lijn

Zoals algemeen geweten leggen ze er ten huize Platteeuw duchtig de pees op. Wekelijks moet de vliegploeg de baan op en wie dit niet aankan wordt er op natuurlijke wijze uit geselecteerd. Na verloop van tijd komt men op deze manier automatisch tot een stam duiven waarmee men altijd en overal ten strijde kan trekken. Een perfecte uitdaging voor de Platteeuw Cannibal-lijn en een prachtig voorbeeld hiervan is de New General (BE17-3117649). Het betreft hier de absolute favoriet van Kurt Platteeuw, iedere melker die deze atleet al van dichtbij heeft gezien en gevoeld is diep onder de indruk van de klasse die hij uitstraalt. Een combinatie van schoonheid, kracht en karakter die men bij geen andere duif kan vinden. Kurt is er trouwens absoluut zeker van dat deze New General ook in 2020 de vaandeldrager van het hok zou zijn geweest. Geen enkele andere duif komt op die manier huiswaarts gestormd : als een havik, met volle energie. Het is niet te beschrijven hoe extreem getalenteerd deze klepper is en het valt de Platteeuw's dan ook bijzonder zwaar om straks afscheid te moeten nemen van deze kampioen. Ze kunnen alleen maar hopen om in de toekomst nog eens een duif van dit kaliber te mogen bezitten. De ongelooflijke erelijst van de New General toont aan dat alle lof die hij krijgt zeker niet ten onrechte is. Top 100 nationaal noteringen op Jarnac, Aurillac, Angouleme, Tulle, Limoges naast alle andere topprijzen en klasseringen in asduifcompetities maken van hem één van de allerbeste duiven uit de vaderlandse duivensport. (hier kan u de pedigree van deze bijzondere duif uitpluizen)    


New General : ster van het hok

Een andere ster uit de Cannibal-lijn waar menigeen met ontzag naar kijkt is Sea Cove (BE12-3044649). Samen met de Cannibal was dit de start van de Platteeuw Cannibal-lijn, niet voor niets zijn dit trouwens volgens velen de 2 beste snelheidsduiven aller tijden uit de provincie. Sea Cove was zelf namelijk een wonderbaarlijk vlieger (o.a. 1° provinciale asduif snelheid KBDB) en is momenteel een fantastische kweker. Ook in verdere generaties worden zijn genen doorgezet, zo is hij ook al reeds grootvader van ondermeer de New Cannibal en meerdere duiven die zichzelf al uiterst succesvol tussen de nationale KBDB asduiven hebben geplaatst. (de rijke pedigree van Sea Cove kan u hier bekijken)


Sea Cove : 1° prov. asduif KBDB én topkweker

Nog zo een icoon uit die fameuze Cannibal-lijn is Sea Surfer (BE16-3116410). Een prachtig bonte duivin die brokken maakte op de nationale fondvluchten. Ze plaatste zichzelf als jaarse én tweejaarse met sprekend gemak haast wekelijks in het snuitje van de uitslag. Met ondermeer een 5° nationaal Gueret, 14° nationaal Jarnac, 29° nationaal Souillac, 53° nationaal Tulle, ... heeft ze eveneens haar plaatsje tussen de allerbeste atleten van het luchtruim veroverd. Twee jaar na elkaar tussen het kruim van de nationale KBDB asduiven plaatsnemen is immers slechts voor een uiterst select kransje topduiven weggelegd (Sea Surfer's pedigree vind u hier).


Sea Surfer : 5° nat. asduif KBDB 2018 + 12° nat. asduif KBDB 2017

Een andere duivin die ten huize Platteeuw bulkt van de klasse is Lovely Godiva (BE16-3116411). Kilometers vreten op een uiterst succesvolle manier op de populaire nationaals lijkt kinderspel voor deze soort duiven. Ook hier hetzelfde verhaal : de nauwe verwantschap met de Cannibal (de rijke pedigree van Lovely Godiva vind u hier) is er de oorzaak van dat er een bijzondere erelijst tot stand kwam bij deze Lovely Godiva. Een provinciale zege vanuit Vierzon tegen meer dan 4.000 duiven die tevens goed was voor de 4° nationaal tegen bijna 21.000 duiven was immers zeker niet het enige exploot van deze nicht van de Cannibal. Er waren namelijk naast vooral de 2° nationaal op Angouleme (net na de beroemde Armando van Joel Verschoot) en de  8° prov. Chateauroux ook nog nationale topnoteringen vanuit Tulle, Souillac, Gueret, ... kortom : Typisch voor de Cannibal-lijn om altijd en overal bijzonder hoog te scoren. 


Lovely Godiva : 1° prov., 2° nat., 4° nat., ... 

Bovenstaande duiven zijn dus slechts een klein deeltje van een groter geheel dat bekend staat als de Platteeuw Cannibal-lijn. Het moge duidelijk zijn dat deze bloedlijn over een ontzettend sterke vitaliteit beschikt in combinatie met de pure klasse die nodig is om tot grootse prestaties te komen. Precies daarom is die Platteeuw Cannibal-lijn er mede de oorzaak van dat Kurt en Raf inmiddels op eenzame hoogte zijn aanbeland in de duivensport. Met de regelmaat van een klok halen de Platteeuws bikkelhard uit op de grote confrontaties. Nationale zeges behalen of uitslagen onweerstaanbaar overrompelen is hun handelsmerk geworden. Met een ellenlange lijst van KBDB-asduiven als logisch gevolg zijn ze de bezitters van een kolonie die alle ogen naar zich heeft toegetrokken. Dat goed bloed duidelijk niet liegt is hier bij deze Rumbeekse kampioenen nogmaals overduidelijk geworden.