Kristof Mortelmans (Ranst, BE): dubbele overwinning Marseille en Perigueux

Kristof Mortelmans triomfeerde nog niet zo lang geleden met 1ste provinciaal Barcelona. Slechts enkele weken later slaagt hij erin om hier nog een provinciale palm bij te schrijven maar vooral de nationale overwinning op Marseille is het absolute hoogtepunt van een topseizoen!

"Wat was me dat allemaal", blaast Kristof nog na.  "Ik had echt nooit gedacht dat er hier in Antwerpen dezelfde dag duiven thuis zouden kunnen geraken dus stond ik zonder veel verwachtingen bij mijn hok te wachten.  Tegen 22u00 was het ook echt wel al redelijk donker dus nee.... ik verwachtte echt geen duif thuis te krijgen maar je weet het natuurlijk nooit.  Toen Den Dave (BE19-6187554) arriveerde.... tja.... wat er dan door je heen gaat.... dat is gewoon niet te beschrijven.  Een ongelofelijke prestatie van deze patser !!  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hem eigenlijk op Narbonne wou spelen.  Op Montelimar raakte ik echter 3 van mijn betere duiven kwijt en dat heeft me doen besluiten om Den Dave van stal te halen voor Marseille, bewust als eerstgetekende rekening houdende met zijn afstamming.  Zijn vader is een zoon van The Special One (1ste internationaal Barcelona) en dat zijn duiven die echt wel door blijven gaan ook al valt de duisternis.  Bij zijn broer heb ik dat bv. gezien op de afgelopen pittige Cahors toen die om 22u00 het hok bereikte.  Langs moederszijde zien we een dochter van stamdoffer Jelle en dat blijft een prima kweeklijn  Als jaarling behaalde hij 2 op 2 (Agen en Narbonne) en ook op de afgelopen Agen vloog hij per 10-tal dus ik wist dat er toch wel kwaliteit in aanwezig was.  Dat heeft hij nu ook wel echt bewezen, lacht Kristof.

Den Dave, 1ste nationaal Marseille 2021

De kruitdampen van Marseille waren nog maar net gaan liggen en de volgende hoofdvogel werd al afgeschoten, nu vanuit Perigueux.  Het was doffer Shrek (BE20-6223191) die geen spaander heel hield van zijn provinciale concurrenten door zich als eerste te laten afvlaggen met meer dan 20 minuten (!!!) voorsprong op nummer 2.  "De moeder van deze Shrek is de nestzus van de vader van de nationale Marseille-winnaar, weet Kristof te vertellen.  Vader is nog maar eens mijn Jelle dus zowel de nationale als de provinciale winnaar bezitten hetzelfde genetisch materiaal.  Deze Shrek deed het in de voorbereidende vluchten ook heel erg goed.  Zowel op Vierzon, Bourges, Chateauroux als Limoges was hij altijd bij de eersten thuis dus was het vrij logisch om hem als eerstgetekende in te zetten."

Shrek, 1ste provinciaal Perigueux