Overslaan en naar de inhoud gaan

Kris Cleirbaut (Putte, BE) : Nationaal kampioen KBDB Fond Jaarlingen in 2023

In de nationale KBDB kampioenschappen van 2023 is de naam Cleirbaut alomtegenwoordig. Naast de titel van kampioen van België op de fond jaarlingen werden er ook in de asduifcompetities een resem topnoteringen behaald.

5 duiven in de top-5 bij de nationale KBDB asduiven

Om tussen de nationale asduiven geklasseerd te raken moet men echt wel van uitzonderlijke klasse zijn. Voor de kolonie van Kris Cleirbaut bleek dit in 2023 geen enkel probleem : maar liefst 6 keer nam hij plaats in de top 10 van deze kampioenschappen :

2° Nat. Asduif KBDB All-Round oude + jaarse

3° Nat. Asduif KBDB Fond jaarse

5° Nat. Asduif KBDB Fond jaarse

5° Nat. Asduif KBDB All-Round oude + jaarse

5° Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond jongen

8° Nat. Asduif KBDB All-Round oude + jaarse

Dat met dergelijke atleten op de hokken ook de nationale KBDB titel met 1° en 2° inzet binnen de mogelijkheden behoorde moge duidelijk zijn.

1° Nationaal Kampioen KBDB Fond Jaarlingen 2023

Reeds tijdens het prille begin van het seizoen op de inleidende vitessevluchten was duidelijk dat de kolonie Cleirbaut een dijk van een seizoen tegemoet ging gaan. De kettinguitslagen op Quivrain, Noyon, Sermaises, ... waren slechts de voorbode van spetterend duivenspel in 2023. Eens de vluchten van de waarheid er aan kwamen was het echt alle remmen los te Putte. Vooral de ploeg jaarlingen toonde zichzelf dominant wanneer er moest gewerkt worden. Het gevolg hiervan was dus de titel van Belgisch Kampioen Fond Jaarlingen met een coefficient van amper 6,31 % voor 3 vluchten met 1° en 2° getekende. Wat dus neerkomt dat er gemiddeld maar liefst per 100-tal werd gescoord ... een waar huzarenstukje. Kris Cleirbaut werd hiermee als kampioen op het nationale podium geflankeerd door vedetten als Sam Bostoen en Karlo Van Rompaey. Aan het niveau van die tegenstanders kan je deze titel duidelijk naar waarde schatten. De uitslagen waarmee de kolonie Cleirbaut de titel oververdiend wist binnen te halen :

02/07   Limoges   :   28 - 32 / 2.793 d.

30/07   Souillac    :    1 - 3    / 1.755 d. 

07/08   Tulle        :    2 - 87  / 2.258 d.

Enkele van de blikvangers uit 2023

Voor Kris was 2023 dus andermaal een succes op alle fronten. Zowel bij de oude, de jaarse als de jonge duiven waren er slag om slinger topprestaties te noteren. Ook maakte het weinig verschil uit of het nu op de snelheid, kleine en grote halve fond of op de echte fondwedstrijden diende te gebeuren : altijd en overal waren de duiven op de afspraak. Maar aangezien we het hier over de behaalde nationale KBDB titel bij de jaarlingen hebben, stellen we hieronder graag enkele uitblinkers met geboortejaar 2022 voor. 

Ongetwijfeld was All-Round Hen (BE22-6099363) tijdens 2023 één der grote blikvangers. Deze dame heeft op jonge leeftijd reeds een palmares dat onwerkelijk lijkt : 2° Nat. Argenton, 13° Nat. Tulle, 1° World Best Pigeon Fond in 2023, 3° Olympic Pigeon Sport in 2022, 2° Nat. Asduif KBDB All-Round in 2023, ...  In haar stamboom zien we het beste van 2 namen uit de duivenwereld die om geen verdere uitleg vragen, namelijk : Stefan Lambrechts en Willy Danniëls.

All-Round Hen

Een andere atlete die in 2023 hoge ogen wist te gooien is Icarly (BE22-6032782). Ook zij had een groot aandeel in het binnenhalen van de nationale titel met meerdere supernoteringen op de nationale vluchten. Zo wist ze afgelopen seizoen ondermeer de 1° Zonaal vanuit Souillac te winnen. Maar ook op Limoges, Aurillac, Chateauroux, Argenton, ... eindigde deze parel bovenin de uitslagen. Bovendien nam Icarly ook nog plaats op het podium tussen de allerbeste duiven van het land : 3° Nationale Asduif KBDB Fond Jaarlingen. Bij haar eveneens de naam Willy Danniëls in de stamboom naast die van Carl Lambrechts, opnieuw kwaliteit van de bovenste plank.

Icarly

De kwaliteit van die ploeg jaarlingen gedurende het seizoen 2023 was echt wel ongezien want als derde in de rij zien we de BE22-6069529 verschijnen. Nogmaals een duivin die meer dan haar steentje heeft bijgedragen in het behalen van de nationale titel. Op haar erelijst o.a. : 1° Prov. en 4° Nat. Tulle, 3° Zon. Souillac, 18° Zon. Limoges, 17° Zon. Aurillac, 74° Nat. Chateauroux, ... telkens tegen soms vele duizenden duiven. Deze '529' is een product uit een kruising van het allerbeste wat de hokken Juul Van Looveren en Stefan Lambrechts te bieden hebben.

De '529'

Al geruime tijd is de naam Cleirbaut een naam als een klok in duivenland en niemand die eraan twijfelt dat er ook in de toekomst nog spraakmakende exploten in het verschiet liggen voor deze internationaal gekende kolonie. De nationale titel uit 2023 met een ploeg wonderjaarlingen toont aan dat men te Putte de zaakjes goed voor elkaar heeft. De toekomst ziet er bijgevolg rooskleurig uit op het hok van kris Cleirbaut. PIPA wenst Kris dan ook van harte proficiat met de binnengehaalde driekleur !