Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortrijk Xpo staat voor de 13e keer in het teken van de internationale duivensport

Fugare, dat plaatsvindt op 17 en 18 februari brengt duivenliefhebbers samen om het uitgebreide aanbod van meer dan 100 exposanten uit 10 verschillende landen te verkennen.

Uitgebreid aanbod

Het totaalaanbod omvat vooraanstaande bedrijven, waaronder fabrikanten van voeder en duivensupplementen zoals Vanrobaeys uit het West-Vlaamse Rekkem. Niet enkel voeding en supplementen zijn aanwezig op Fugare, ook alle uitzet voor een duivenhok vind je er terug. Bij de exposerende hokkenbouwers als Demster of het Nederlandse Habru kan je terecht voor een kant en klare oplossing of maatwerk. Voor de nieuwste snufjes omtrent elektronische constateersystemen kan je op de beurs dan weer aankloppen bij Benzing, Bricon, Unikon en Mega Systems. Dit aanbod wordt verder uitgebreid met tal van accessoires die te koop worden aangeboden zoals duivenringen, bagagedragers, jonge duivenrennen, bakken, transportbanden, weduwnaarshokken, verwarmingssystemen en drinksystemen zorgen voor een allesomvattend aanbod op één locatie. 

Topliefhebbers en kweekcentra, zowel nationaal als internationaal, waaronder Annemie Vanhee, Marc Polin, Emiel Denys, Gino Clique Racing Pigeons, Joël Verschoot Pigeons, en Team Platteeuw met Kurt Platteeuw aan het roer, presenteren hun beste duiven. Platteeuw zijn duif ‘Olympic Fienie’. geniet sinds kort extra visibiliteit langs de autosnelweg van Kortrijk. Kurt Platteeuw: “Wij doen dit ter ondersteuning van de duivensport en voor de beurs Fugare.” Het volledige overzicht van alle aanwezige exposanten kan je vinden op www.fugare.be.

Naast de exposanten zal Fugare ook Vlaamse jeugdclubs verwelkomen, een BCK duivenkeuring organiseren, en de stand van de Belgische KBDB huisvesten. In primeur mogen wij ook de aanwezigheid van de Franse Duivenbond en nog tal van voorzitters uit verschillende landen aankondigen. De beurs biedt ruimte aan meer dan 10 one-loft-races met prijsuitreikingen van wedstrijden over de hele wereld. Fugare biedt gegarandeert een uitgebreid aanbod en een boeiend programma.
Noteer de data van 17 en 18 februari 2024 in Kortrijk Xpo (B) alvast in je agenda. Voor meer informatie, bezoek www.fugare.be.

Praktische info:

Dagen en openingsuren
Zaterdag 17 februari 2024 van 9u00 tot 18u00
Zondag 18 februari 2024 van 9u00 tot 15u00
Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (België)

Toegangsprijs:
10,00 EUR per persoon - kaarten verkrijgbaar aan de inkom.
Vrouwen en kinderen < 12 jaar gratis