Karel Boeckx, Turnhout (BE) is grootmeester tot op nationaal vlak op de snelheid!

De kolonie van Karel Boeckx behoort reeds jaren tot de absolute top in ons land op de snelheid. Ook in 2011 schieten de Boeckx-duiven flitsend uit de startblokken. Hoog tijd dus om de snelheidsduivel uit Turnhout met een bezoekje te vereren.

Maandag 17 april 2010: onder een prachtig zonnetje wordt de steven gewend naar Turnhout.
De meesten onder ons herinneren zich nog de beruchte en beroemde kazerne Blairon alwaar de meeste miliciens na een mini-opleiding werden doorgestuurd naar één van de vele toenmalige  kazerneringen  in het nabije Duitsland om daar dan het vaderland met of tegen de goesting te gaan dienen.....
Turnhout staat ook bekend om zijn kaartmuseum en God weet dat Belgen graag en veel kaarten...

Na dit toeristische intro, over naar de ware reden van ons bezoek aan de Heizijde: daar woont en speelt sedert decennia lang, één der meest gevreesde en beruchte snelheidsspelers van het land, nl. Karel BOECKX, tevens sedert jaar en dag bijgestaan door zoon Daniel die net als vader de knepen van de stiel méér dan in de vingers heeft....
De heerA.S. van een bevriende krant weet dit al jaren en als zo’n éminence grise respect heeft voor deze kampioen, wie zijn wij dan om hem tegen te spreken?
De traditionele vragen werden gesteld en de eenvoudige maar accurate antwoorden zal ik hierbij zo beknopt mogelijk weergeven want uiteindelijk is het zoals altijd bij de betere melkers...... de goede duiven!!!.
Er werd omstreeks 1972 gestart met de soort van VDBOSCH- Berlaar via Miel VERHAERT- Vorselaar, ook al geen pannekoek in  de duivenwereld..
De successen bleven uiteraard niet uit en de feeling van de melkers, gepaard aan de topkwaliteit van de duiven, deed onmiddellijk de kassa rinkelen en de eerste prijzen vielen als zoete broodjes uit de lucht.
Dr veearts F.MARIEN, door velen ge- en erkend als een integer veearts maar tevens subliem duivenmelker, was de man die de laatste impuls gaf bij deze vader – zoon combinatie en dank zij deze gouden inbreng, gevolg van een jarenlange vriendschap tussen beide melkers, werd de weg ingeslagen naar nationaal succes en U leest het goed, er werden niet minder dan 11 ( elf!!) nationale asduiven KBDB naar Turnhout gebracht. Tellen we daarbij nog de andere behaalde kampioenschapstitels, behaald bij diverse duivenbladen, dan moet menigeen onder ons eens gaan zitten om te bekomen van dergelijk sportief geweld...
Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze sympathieke mensen een stam hebben opgebouwd van goeie duiven, sterke duiven en tenslotte is het daarmee dat je oorlogen wint...als dan op de kleine afstammingskaartjes nogal dikwijls de vermelding staat dat het weer eens eentje is uit een nationale asduif KBDB, dan moet het niet verwonderen dat deze kampioentjes ten zeerste begeerd worden door menigeen in binnen en buitenland.

Het bestand bestaat uit 20 weduwnaars, 25 koppels kwekers en een 60tal jonge voor eigen gebruik.
Een gewone handelsmengeling wordt verstrekt zonder al te veel andere tralala en voor het medische luik wordt al eens op consult gegaan bij vriend des huizes, dr MARIEN, hetgeen dus ook wil zeggen dat niets wordt gedaan als het niet moet....

Daar zij vroeger Noyon speelden (238km) wordt nu de steven al een aantal jaren gericht op Quiévrain (130km) en daarbij wil ik U niet belasten met ellenlange uitslagen van de voorbije jaren, doch enkel de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen voorleggen. Als U deze goed gelezen hebt dan hebt U de uitslagen voor de rest van het seizoen gezien, want het is haast elke week vandattum..
Na een zeer gezellige babbel bij deze uiterst sympathieke en vriendelijke mensen ben ik naar huis gereden in de vaste  overtuiging dat ik er vlug terug aan de voordeur zal staan al was het maar om nog es het “vliegmachien” in mijn pollen te kunnen nemen, nietwaar Daniel?

Uitslag 10/4 698 oude: 1 2 6 7 35 (5 mee!!)
     1006 jaarse: 1 2 3 4 5 6 11 12 13 15 20 21 25 27 34 41 77 etc..(20 op 20!)  

Uitslag 17/4 530oude: 4 5 6 ( 1e 2e 3e getek!!) 70 128 (5 mee)
     783 jaarse: 2 3 4 5 6 9 10 11 18 25 49 51 114 116 118 etc..(18 op 20)

Van een schitterende start gesproken...het weze jullie van harte gegund en nogmaals proficiat!!