Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampioenschappen Limburgse Fond & Marathon Club: oog voor Grote fond, Rhônevallei en Pau

De vluchtkalenders worden pas op de algemene vergadering van KBDB-Limburg goedgekeurd, maar bij de Limburgse Fond & Marathon Club (LFMC) hebben ze hun eerste huiswerk al klaar: de kampioenschappen 2024. En die willen alle liefhebbers aan hun trekken laten komen.

In het bestuur van de Limburgse Fond & Marathon Club zitten enkele liefhebbers die de fusievereniging nieuw leven willen inblazen. Een daarvan is Erwin Bleus, die zich meteen op de (nieuwe) kampioenschappen heeft gestort. Hij heeft een voorstel uitgewerkt voor die kampioenschappen, en dit nog voor de LFMC weet welke provinciale vluchten aan hen worden toegewezen. Anticiperen, heet dat en het maakt dat hij zijn voorstel al meteen kan voorleggen op de kampioenenviering van de LFMC op 25 november. Uitgangspunt van Erwin’s voorstel: de kampioenschappen reanimeren en toegankelijk maken voor zoveel mogelijk Limburgse liefhebbers. Er zijn in totaal 64 trofees te winnen via de provinciale uitslag per viertal, en uitsluitend voor Limburgse liefhebbers met een lidkaart LFMC, ingekorfd in een Limburgs lokaal.   

"Keizer van de Rhône"

In de nieuwe kampioenschappen valt onder meer op dat de Grote halve fond extra aandacht krijgt. Andere nieuwigheid is het kampioenschap 1+2 “Keizer van de Rhône” over drie vluchten: 

  • 8-6 Valence
  • 29-6 Montelimar
  • 19-7 Marseille

Deze drie vluchten tellen ook mee voor het Kampioenschap Asduif Rhône Oude duiven. 
In het kampioenschap Zware fond krijgt Pau voor het eerst een plaatsje tussen de andere internationale vluchten. En voor het kampioenschap Marathon-koning worden de punten van de Rhône en de Zware fond samengeteld. Een prestigieus kampioenschap, dat staat vast.
Voor de organisatie van de Derbyvlucht Orléans (27-07) zal een werkgroep nog de details uitwerken. 

 

Kampioenenviering 2023

De kampioenenviering 2023 vindt plaats op zaterdag 25 november om 16 uur in gemeenschapscentrum Tentakel in Zonhoven. Het programma start met de uitreiking van de Ereprijzen LFC en Orléans TV’s. Daarna volgen de winnaars van de provinciale vluchten LFC en de kampioenen van de Fondclub. Tussendoor vindt de uitreiking plaats van de prijzen Orléans n de Horta-prijzen. De Fondmarathon komt aan bod rond 18 uur, met de speciale prijzen en kampioenen.
Vanaf volgend seizoen neemt de Limburgse Fond & Marathon Club het heft in handen, met onder meer kampioenschappen op een andere leest geschoeid, zoals we hoger in dit artikel al meedeelden.