Kampioenen bij de WVOU op prachtige wijze gehuldigd

In ’t SWOK te Staden werd voor de negende keer hulde gebracht aan de kampioenen, de provinciale en zonale laureaten alsook aan de asduifwinnaars en de winnaars van de ereprijzen van de WVOU, waaraan voor wat 2016 betreft meer dan 2000 liefhebbers deelnamen.

De kampioenschappen lopen van vitesse (o.a. Clermont) tot en met de kleine halve fond (o.a. Fontenay). Een 320 aanwezigen konden op het feest genieten van een aperitief, warme beenhesp met frietjes en groenten, gebak en koffie aan een democratische prijs. Tussendoor even felicitaties meegeven aan de organisatoren en hun volledige team van medewerkers voor de fijne maaltijd en de vlotte bediening van spijs en drank.


Frank Verkinderen, Chris Deschacht en Kurt Dekeyser van de WVOU

Op het podium stond een waaier aan prijzen op de vele laureaten te wachten. Voorzitter Frank Verkinderen zorgde voor het welkomstwoord terwijl Chris Deschacht de taak op zich nam om alle kampioenen en winnaars op het podium uit te nodigen. Kurt Dekeyzer was dan de man die op een vlotte manier ervoor zorgde dat de juiste prijzen bij de juiste winnaar terechtkwamen. Het werd een fijne namiddag waarbij veel liefhebbers konden genieten van trofeeën, naturaprijzen en/of zakken duivenvoeders. Velen vertrokken met een goed gevulde autokoffer naar huis. Voor de uitreiking van de kampioenenprijzen tekende de Stadense burgemeester Vanderjeugd present. Een taak die hij zichtbaar met veel plezier op zich nam. Vooreerst waren er bloemen voor de twee aanwezige nationale laureaten: Commeene-Vandewalle uit Sint-Eloois-Winkel en Ameel-Vanlake uit Dadizele (vertegenwoordigd door vader M. Ameel). Eén liefhebber wist zich te klasseren in de zes categorieën: Karel Tuytens uit Hulste. Hij ontving daarvoor een grote trofee. Karel werd daarom vooraf op het podium gevraagd. Daarna was het de beurt aan de winnaars per categorie:

 • Oude: 1e A. Van Maele uit Tielt, 2e Roger Mulier uit Izegem, 3e K. Tuytens uit Hulste
 • Jaarse: 1e Willy Cokelaere uit Moorslede, 2e Fr. Demeulenaere uit Lichtervelde, 3e K. Tuytens
 • Jongen: 1e K. Tuytens, 2e P. Vervaeck uit Wielsbeke, 3e D. Vanrobaeys uit Izegem
 • Clermontvluchten: 1e W. Sander uit Aarsele, 2e K. Tuytens, 3e L. Lievens uit Roeselare
 • Fontenayvluchten: 1e K. Tuytens, 2e L. Vanderhaeghen uit Aarsele, 3e Johan Devos
 • Asduifwinnaars (trofee en naturaprijs):
  • Oude: Deschacht-Denduyver uit Westkerke
  • Jaarse: Michel Vandemaele uit Moorsele
  • Jonge: Commeene-Vandewalle uit Sint-Eloois-Winkel
 • Superkampioenschap (voor de top drie een trofee en zakken duivenvoeders (8 zakken voor 1e, 6 voor 2e, 5 voor 3e en 3 elk voor 4e t/m 20e): 1e Eric Eeckhout uit Wielsbeke, 2e Rudy Neurinck uit Oudenburg, 3e Lucien Balcaen uit Waregem.

Proficiat aan alle genommeerden!

Voor de verantwoordelijken van de verenigingen die inkorven voor de WVOU was er een fles champagne en vervolgens waren er nog heel wat naturaprijzen voor de arrondissementele winnaars op de diverse vluchten.

Chapeau aan de drie verantwoordelijken van de WVOU, Fr. Verkinderen, Chris Deschacht en Kurt Dekeyser, voor hun mooie organisatie en voor de fraaie en talrijke prijzen die zij aan de laureaten wisten te overhandigen. Dat verdient alle lof!