Kaier domineert twee dagen op rij in twee van China’s grootste clubs

Mr. Xing Kaier
Terwijl het vluchtseizoen in onze contreien alweer achter de rug ligt, wordt tijdens het najaar in alle vier windstreken van China op het scherpst van de snee gestreden om asduiven en OLR winnaars.

Tal van tophokken strijden in deze clubs tegen elkaar om de hoogste eer die binnen de Chinese duivensport te rapen valt.

Kaier zette meteen de toon en won 1-2-4-5-7!

 

Op 24 oktober werden 3.082 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht (500 KM) op het westelijk domein van de Pioneer Club in Beijing.

De winnaar werd geklokt tegen een snelheid van 1.496 m/m.

Binnen het domein won Kaier 2-5-7 en pakte maar liefst 27 duiven binnen de top 100, een dominante vertoning!

De zilveren vleugel had zelfs goud kunnen zijn, maar de duif wipte bij thuiskomst even op om rond te vliegen en moest zo drie seconden op de uiteindelijke winnaar prijsgeven.

Afbeelding verwijderd.

 

Afbeelding verwijderd.

De volgende dag was het weer raak. Op 25 oktober werden 3.982 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht (500 KM) van de Yangguang Club in Tangshan.

Het werd meteen een kraker gekruid met mist en een stevige kopwind. De duiven van Kaier toonden zich echter wederom oppermachtig. Weer werden 3 duiven in de top 10 geklokt, 1-4-6.

De winnaar had maar liefst 8 uur en 20 minuten nodig om goed en wel thuis te geraken, goed voor een snelheid van 1.017 m/m en een voorsprong van 2 minuten op de tweede.

Slechts 6% van de duiven wisten voor het avondgloren het thuisfront te bereiken.

Hieronder kan U alvast de winnaar in al zijn glorie bewonderen.

Afbeelding verwijderd.

Afbeelding verwijderd.

Kaier is de grootste duivenverzamelaar ter wereld en wie Kaier zegt, denkt meteen aan Armando en New Kim, twee iconen uit de hedendaags duivensport en in trots bezit van Kaier.

We willen hierbij Mr. Xing alvast graag feliciteren en wensen hem het beste toe tijdens de komende races.

Afbeelding verwijderd.