Overslaan en naar de inhoud gaan

Johan De Belser (Berlaar, BE) : snelste van het ganse pak op Sermaises

In Sermaises stonden op 7 augustus maar liefst 14.061 Anwerpse duiven aan de start, de jonge duivin Sophia van Johan De Belser klopte met overtuiging het ganse konvooi.

De kolonie van Johan heeft al geruime tijd haar plaats aan de top van de duivensport veroverd. De laatste jaren gaat het enkel maar crescendo met titels en grote zeges bij de vleet. Ook in het moeilijke seizoen dat 2021 ongetwijfeld is, acteren de duiven bij De Belser opnieuw op hoog niveau. Hiervoor is de bijzonder rijke kweekstal ten huize De Belser verantwoordelijk. De lat om daarin een plaatsje te krijgen ligt namelijk op grote hoogte en voor wie na verloop van tijd kan putten uit dergelijke goudader is het nu éénmaal iets makkelijker om successen te behalen. 

Sophia : laat alle Antwerpenaren achter zich

Op dit moment van het seizoen schieten stilaan enkel de beteren nog over en op Sermaises stonden dan ook alle halve fondspecialisten van de provincie aan de start. Het was Sophia (BE21-6030701) die een prachtige zege behaalde tegen 2.795 jonge duiven en meteen ook de hoogste snelheid van het ganse pak van meer dan 14.000 duiven had. Deze Sophia stamt trouwens af van het allerbeste wat er in duivenland te vinden is en is dus nu al als jonge duif één der nieuwe vedetten op het hok De Belser.

Sophia : pientere blik en snelste van het ganse pak

Dankzij stamberen de 500 en Junior 500 staat de naam De Belser om de haverklap in de kijker

Vooral absolute stamvader 'de 500' (BE00-6485500) en zijn zoon 'Junior 500' (BE07-6031645) zijn te Berlaar verervers gebleken van grote klasse. 'De 500' is zelf een ware topvlieger geweest met een handvol nationale top-50 plaatsen op de populairste wedstrijden van de kalender. Na zijn vliegcarriere bleek overigens dat hij op kweekgebied nog van grotere waarde was door voor handenvol nazaten te zorgen die het mooie weer maken op de halve fondwedstrijden. Maar eveneens zijn zoon gaf blijk van de echt grote klasse, deze genaamde 'Junior 500' wist zich namelijk ook op grootse wijze te onderscheiden op nationaal vlak : met o.a. topprijzen op Bourges, Chateauroux, Argenton, ... dit meerdere seizoenen op rij. Op diens palmares prijkt ook maar eventjes de 1° Provinciaal Bourges en inmiddels weet vriend en vijand dat deze klepper eveneens op kweekgebied van eenzame klasse is. De toekomst oogt alvast mooi voor het hok De Belser, een harde selectie en de hand van de meester zorgen in de nabije toekomst ongetwijfeld voor nog meer mooie successen te Berlaar.

De 500 : grondlegger van de vele successen