Jeugdclub Antwerpen organiseerde zijn eerste ZOW-Race

Vorige week organiseerde de Jeugdclub Antwerpen hun eerste ZOW-Race van 2015. Er hebben in totaal 31 liefhebbers meegedaan waarvan 17 jeugdleden, wat toch een goede opkomst is met de weersvooruitzichten van afgelopen dinsdag. Deze 31 liefhebbers hebben voor 48 teams van 3 duiven gezorgd. Waardoor we per reeks 24 prijzen hadden.

De inkorving op maandag is zonder problemen verlopen, elke liefhebber werd geinformeerd en was enthousiast over het initiatief. Tijdens de inkorving kon men genieten van een hapje en een drankje waarna we een gezellige avond hebben beleefd. Voor ons was het een zeer goede en leuke avond, enkel moesten we nog even afwachten wat het weer ons ging brengen. Dinsdagmorgen in plaats van de regen en dichte bewolking die voorspelt was, was het weer helemaal anders. Blauwe lucht met lichte bewolking, zwakke wind, zon;.. Ideaal weer voor een ZOW-race conclusie alles los om 09:00 in Waasmunster, Ittre en Overpelt. Op elke race was er wel een bepaalde regio dat vroeg klokte waardoor iedereen kans maakte om te winnen. De eerste prijzen zijn behaald door zowel Jeugdleden als geen-jeugdleden. De snelste duiven uit Waasmunster bevonden zich in Ravels, vanuit Ittre bevonden de snelste duiven zich in Meerle en vanuit Overpelt in Minderhout. Het algemene klassement over de 3 vluchten is gewonnen door Jos Versmissen uit Lille. 
Ereprijswinnaar uit Waasmunster: Couwenberg Peter (Ravels)
Ereprijswinnaar uit Ittre: Leemans Jeffrey (Meerle)
Ereprijswinnaar uit Overpelt: Goovaerts Harry (Minderhout)
 
Alle deelnemers winnen een pakket van Natural twv €15. Alle jeugdleden krijgen bovenop dit pakket een duivenkorf voor 2 duiven, 2 cinematickets. (Indien men meedoet aan de ZOW-race in september wordt dit een duivenkorf voor 6 duiven.) Daarbovenop was er voor elk lid van JCA een foto te winnen in elke race. Deze zijn gewonnen door:
Waasmunster: Diels Staf & Ben
Ittre: Leemans Jeffrey
Overpelt: Luyten Bart
 
Elke 5de prijs in het algemeen klassement krijgt een zakje chipringen, deze zijn gewonnen door:
5     Stickers-Donckers
10   De Feyter Wily
10   Diels Staf & Ben
15   De Prins Freddy
20   Van Besauw Dirk
25   Cools Jolien & Hugo
 
Alle gewonnen prijzen dienen afgehaald te worden op onze Jeugddag in oktober.  Wij willen alle deelnemers en winnaars bedanken en hopelijk zien we jullie allemaal terug in september po ZOW-Race2 die doorgaat 5 september te Sint-Job.  Alvast bedankt!

Namens,

JeugdClub Antwerpen
 
De uitslag en kampioenschappen kan je HIER terugvinden.