Jens Kiefer won de 1ste Nationaal Marseille van Duitsland 2011

Nationale winnaar van Duitsland van 1.592 duiven en 3de Internationaal van 10.606 duiven op Marseille 2011 - wat een fantastisch resultaat voor de enthousiaste sportman!

Voor een voetbal overwinning moet je met 11 vrienden zijn, dit is een oud Duits gezegde. Voor Jens Kiefer, een 36 jaar oude voetbaltrainer, was één vriend genoeg om internationaal de lauweren te oogsten.  Zijn blauwe duiver, de "386" wint de 1ste Nationaal Marseille en heeft beter gepresteerd dan al zijn Duitse tegenstanders op een afstand van 700 kilometer. Hij behaalde de 3de plaats Internationaal. Er was een sterke rugwind, wat een voordeel opleverde voor de deelnemers uit het Noorden.

De sympathieke duivenmelker uit Spiesen in Saarland is een sportman en een enthousiaste "duivenman" sinds 1986. 2 jaar geleden besliste hij om zich meer bezig te houden met de internationale fond vluchten, naast het normale Duits vluchtprogramma. Het was een gelukkig toeval dat de duif aan de vlucht deelnam, want normaal maakt hij deel uit van het "normale" team, hoewel hij het altijd wel goed deed op zware, lange vluchten.  Dit was dan ook een van de redenen om de duif in te korven voor Marseille, evenals de ervaring op zich en het gevoel dat de duivenmelker had bij zijn crack, die tevens als eerste afgegeven was.

Jens Kiefer heeft rond de 150 duiven op zijn duivenhok, inclusief 20 paar duiven die fond vliegen, deze vliegen op totaal weduwnaarschap. Na 6 tot 7 vluchten in het normale programma beginnen ze aan de Internationale wedstrijden. Jens is als sportman altijd op zoek naar het best mogelijke eten en hij geeft de duiven heel vet- en olierijke porties gedurende de laatste dagen voor de inkorving. Deze worden gemengd met Hämoglovit en producten van Duitse Unie van dierenartsen. 

Een echte Supercrack...

1ste Nationaal Marseille

 

De "386" is een echte winnaar en tevens een prachtige en perfecte vliegduif.  Hier zijn enkele van zijn resultaten:

1. Nationaal Marseille Duitsland 2011 

3. Internationaal Marseille 2011

25. Brive 2010

De topresultaten van de "386" hebben ook te maken met zijn afkomst. Zijn grootvader (langs vaders kant) "02920-02-76" won de 1ste prijs op Bourges van 3.000 duiven. De grootvader (langs moeders kant) behoort toe aan Hermann Leibrock en won de 1ste prijs op Neufchateau en de 8ste op Angouleme.

1ste Nationaal en 3de Internationaal - wat een resultaat voor de "trainer" uit Saarland! Onze felicitaties en het beste toegewenst voor de toekomst.