Jan Hooymans en Wout Spierings slaan handen in elkaar en vormen een combinatie in België

Jan Hooymans en Wout Spierings, een tweetal grootmeesters uit onze sport die elkaar al sinds 2012 goed kennen, gaan samen een droom aan in West-Vlaanderen.


Jan Hooymans en Wout Spierings

Wout zijn successtory begon grotendeels bij Jan

In 2012 ontmoetten de twee elkaar voor het eerst. Wout kocht bij Jan een aantal duiven, waaronder een dochter van Alexia. Misschien wel de beste kweekzus van zijn Harry. Wout bleek jaren later uitermate succesvol met deze duivin. Inmiddels loopt zij, samen met andere duiven van Jan Hooymans, door de kolonie van Wout.

Eind 2019, een eindejaar transfer van New Prince

Het was 31 december 2019, Jan Hooymans meldde zich bij Wout Spierings in Waalwijk. Ze spraken over de veiling van Wout welke succesvol tot een eind was gekomen. Wout verkocht al zijn duiven geboren tót 2018. Ook Jan kocht een aantal duiven van Wout. Namelijk, de moeder en grootmoeder van New Prince.

Dat bleken niet de enige twee versterkingen te worden voor Jan. Toen hij in Waalwijk was raakte hij diep onder de indruk van New Prince. De blauwband doffer, geboren in 2018, baarde opzien afgelopen seizoen door onder andere de 1e in Sector 1 te winnen vanaf La Souterraine tegen 11.959 duiven. Daarnaast verbaasde hij nog als talentvolle jaarling door een 3e en 4e NPO te winnen tegen respectievelijk 7.183 en 2.558 duiven.

Jan kent de stam van Wout en heeft een grenzeloos vertrouwen in zijn duiven. Ze spraken af dat New Prince naar Kerkdriel zou verhuizen met als tegenprestatie dat de hokken in Waalwijk weer werden bevolkt met duiven uit het beste wat Jan heeft zitten.


New Prince, als jaarling al een fenomeen.

Van impulsief idee naar werkelijkheid

Toen Jan en Wout spraken over het idee om een hok te zetten in België en te wedijveren met de grootsten uit België begon het bij beide toch te kriebelen. Jan, die al enige tijd op zoek was naar een geschikte locatie, zag in Wout een geschikte compagnon en van het één kwam het ander. Voordat de kogel door de kerk was, moesten beide heren toch even wennen aan het idee. Enkele dagen later namen zij wederom contact met elkaar op en merkten ze dat ze beide voldoende gemotiveerd zijn om de sportieve uitdaging aan te gaan. Zo komt er een onbedoelde annulering van de herstart van Wout met de duiven van 2018 en ouder. Maar waar de ene deur wordt gesloten, word een andere weer geopend.


Wout en Jan met de nieuwste aanwinst New Prince.