Inter-Westvlaamse Vereniging huldigt de kampioenen tijdens een schitterende feestzitting

Op 11/11 ging In het Domein Maelstede te Kuurne de hulde door aan de overwinnaars in de kampioenschappen en van de vluchten ingericht door de Inter-Westvlaamse Vereniging ( IWV) 2018. 218 personen tekenden present voor een naar traditie superfijn banket.

Na een uitgebreid aperitief was het aanschuiven voor de uiteindelijke feestzitting . Voorzitter Filip Norman nam de honneurs waar om iedereen te verwelkomen . In zijn openingsrede verklaarde hij erg teleurgesteld  te zijn in de nationale vluchtkalender 2019 waarbij gevestigde waarden (lees vluchten die als klassiekers worden beschouwd ) zijn afgevoerd, hiertoe zinspeelde hij o.a. op de vlucht uit Brive waarbij hij vergelijkend vervolledigde met een klassieker in de wielersport als Luik-Bastenaken-Luik wordt vervangen door bijvoorbeeld Verviers-Spa-Verviers, ook daarvoor  zou de publieke interesse snel dalen . Hij prees ook de aanwezige provinciale voorzitter D. Vandenberghe voor zijn inspanningen dat hij geleverd had om de ongunstige vooropgestelde vluchtkalender t.o.v. de West-Vlaamse liefhebbers te verwerpen, maar na stemming was het de democratie die er anders over besliste en krijgt de meest westelijke provincie van het land een voor hen al bij al nefaste nationale vluchtkalender voorgeschoteld.  Hopelijk komt hier toch nog wat verandering in , dit is althans de hoop van de West-Vlaamse liefhebbers . Verder in zijn toespraak kwam Voorzitter Norman ook even terug op 11/11 met de gedachte : “Nooit meer oorlog” waarbij hij iedereen uitnodigde om samen te genieten van het culinair hoogstaand banket en als vrienden samen te werken aan de bevordering van de duivensport in de provincie . Het was een korte maar zeer terechte  toespraak van de I.W.V. - Voorzitter die op algemeen applaus werd beantwoord .

Joël Verschoot uit Ingelmunster speelde zich tot 1e algemeen kampioen v/d I.W.V.

Met 2 punten voorsprong ( 47 p ) wint de grote kampioen uit Ingelmunster het pleit voor twee andere superieure toppers uit de West-Vlaamse duivensport, namelijk Marc & Geert Pollin uit Snellegem ( 45 p) en Kurt & Raf Platteeuw uit Rumbeke ( 41 p). Ook drie liefhebbers die in de nationale kampioenschappen in de picture kwamen. In dit algemeen kampioenschap waren er 60 liefhebbers die een geldprijs wonnen.


IWV top-3 algemeen: 1e J. Verschoot 2e M & G Pollin 3e K & R Platteeuw

Marc & Geert Pollin uit Snellegem: 1e kampioen bij de oude duiven.

Dit kampioenschap verliep bij manier van spreken op het scherp van de snee. De 1e scoorde 17 punten, de  2e behaalde 16 punten, bij de 3e t.e.m. de 5e stond 15 punten op de teller. Na die bikkelharde strijd waren het dus M & G Pollin die de bovenhand haalden vóór Dewaele-Deseyn uit Ingooigem als tweede, terwijl J. Verschoot op de derde stek eindigde. Hier waren er 25 prijswinnaars


IWV top-3 oude 1e M & G Pollin 2e Dewaele-Desseyn 3e J. Verschoot

Joël Verschoot ook 1e kampioen bij de jaarlingen.

Joël haalt het in deze kategorie met 2 punten voorsprong op M & G Pollin, terwijl er dan opnieuw 3 liefhebbers volgen met 9 punten. De derde plaats was voor Luc Sarrazin uit Wervik . Ook hier weer in totaal 25 winnaars van een geldprijs.


IWV top-3 jaarlingen 1e J. Verschoot 2e M & G Pollin 3e L. Sarrazin

Joy Crul uit Pittem wint het kampioenschap bij de jonge duiven

In deze kategorie ging het er andermaal keihard aan toe. De winnaar heeft 26 punten, de volgende twee 25 punten en dan nog eens twee liefhebbers met 24 punten. Joy Crol wist zich na een felle strijd tot 1e kampioen te spelen, dit vóór P. Staelens uit Sijsele en A & R De Saer uit Ruiselede. En ook hier weer 25 liefhebbers die konden genieten van en geldprijs.


IWV top-2 jongen 1e Joy Crul 2e P. Staelens

Johan De Meulemeester uit Zulte won het kampioenschap van de niet West-Vlaamse liefhebbers.

Heel wat liefhebbers uit de grenszone West- en Oost-Vlaanderen opteren om op de mooie vluchten in te korven in West-Vlaamse grenslokalen. Hiermee rekening houdend werd een kampioenschap voor niet West-Vlamingen ingericht, daarbij toonde Johan De Meulemeester zich de beste, vóór J. Vandeputte uit Zulte en J. Van Haverbeke uit Maldegem.


IWV top-3 kap niet Westvl liefhebbers 1e J. De Meulemeester 2e J. Vandeputte 3e J. Van Haverbeke

Benevens deze diverse kampioenschappen waren er ook “Eenheidsprijzen met 1e afgegevene duif” op vooraf uitgeschreven vluchten. Het ging hem om Chateauroux oude van 19 mei met als eerste liefhebber Verhaeghe-Boussekeyt uit Ingooigem, om Chateauroux oude van 16 juni voor niet West-Vlaamse liefhebbers en hier kwam W. Ledeganck uit Aalter als eerste in aanmerking . Verder nog op 16 juni Chateauroux jaarlingen voor alle deelnemers en hierbij wist J. Hellebuyck uit Aalter zich als eerste te plaatsen . Hierna volgde nog een pleiade van heel wat aanwezige ereprijswinnaars die zich tot provinciaal winnaar speelden op wedstrijden van de Inter-Westvlaamse Vereniging . Er waren ook bloemen voor de aanwezige nationale winnaars . Zonder die vele bloemen en trofees werd er voor € 8945 aan geldprijzen uitgedeeld . De uitreiking der prijzen verliep bijzonder vlot zodat er voor de aanwezigen voldoende tijd overbleef om gezellig te genieten van deze fraaie namiddag.

Een superfijn banket, heel veel geldprijzen en een vlotte uitreiking, wat kan men nog meer wensen! Proficiat aan Voorzitter F. Norman en zijn team voor deze uitzonderlijk mooie feestzitting.

Ook de nationale winnaars werden door de IWV gehuldigd