Inter-Westvlaamse Vereniging huldigde de kampioenen 2021

Zondag 14 november - Domein Maelstede te Kuurne. Traditioneel de plaats waar de kampioenen van de Inter-Westvlaamse Vereniging nu al meerdere jaren in de spreekwoordelijke bloemen gezet worden.

Voorzitter Filip Norman en zijn luitenanten Eric Claerhout en Joris Follet konden weer een mooi aantal laureaten en hun dames begroeten op het jaarlijkse groots feest van de I.W.V.. Een feest dat jaarlijks uitgroeit tot een grootse & standingvolle happening.

De competitie binnen de I.W.V. werd vervlogen in drie categorieën , namelijk met oude duiven, jaarlingen en met jongen, terwijl er nog een algemeen kampioenschap uitgeschreven is voor diegenen die zich in de verschillende categorieën het best wisten te klasseren.  Alle geldprijzen die tijdens deze dag worden uitgedeeld zijn volkomen gratis.

Bij de oude duiven waren er 20 geklasseerden met podiumplaatsen voor: 1e J. Verschoot – 2e H. Debaene – 3e S & P Colpaert

Top-3 kampioenschap oude J. Verschoot (1), H. Debaene (2), S & P Colpaert (3)

Bij de jaarlingen waren er eveneens 20 geklasseerden met op het podium: 1e A. Verhaeghe- G. Boussekeyt – 2e H. Debaene – 3e G. Clicque

Top-3 kampioenschap jaarse Verhaeghe-Boussekeyt (1), H. Debaene (2), G Clicque (3)

Bij de jonge duiven, eveneens 20 geklasseerden met als top-3: als 1e H. Debaene – als 2e M. Wybo – als 3e F & K Denduyver

Top-3 kampioenschap jongen H. Debaene (1), M. Wybo (2), Denduyver F & K (3)

1e algemeen kampioen: Hubert Debaene uit Beernem

In het algemeen kampioenschap, een totaalstand van de vorige drie categorieën waren er 40 geklasseerden. De absolute uitblinker was uiteraard Hubert Debaene uit Beernem die andermaal een sterk seizoen achter de rug had en zich telkens wist te plaatsen in de top-3 bij de oude, de jaarlingen en de jongen. Met bravoure won hij dus het algemeen kampioenschap . Op de 2e plaats eindigde Joël Verschoot en op de 3e plaats Marc Wybo.

Top-3 algemeen kampioenschap H. Debaene(1), J. Verschoot (2), M. Wybo (3)

Proficiat aan alle geklasseerden, alsook aan Voorzitter F. Norman en zijn team voor hun prachtige organisatie in het teken van de duivensport in West-Vlaanderen.