Huldiging der kampioenen bij de Vlaamse Fondvrienden

Op zondagmiddag 29 november werden in feestzaal ’t Biezemhof in Aalter de kampioenen van 2015 van de Vlaamse Fondvrienden op een feestelijke manier gelauwerd. Dat gebeurde tijdens het traditionele jaarlijkse groot feest.

Momenteel staat de prachtige club, die gesticht werd op 6 oktober 1986, onder leiding van Luc Willem (voorzitter), Francky Van Extergem (secretaris) en Olga Van Den Abeele (schatbewaarder). De vorige secretaris en tevens medestichter Arnold Van De Woestijne zette een stapje opzij. Voor de 29 jaar lange onberispelijke dienst als secretaris van de prestigieuze club ontvingen Arnold en zijn dame een passend geschenk.


Arnold Van De Woestijne en zijn dame

Voorzitter Luc Willem hield een kort welkomstwoord waarna alle aanwezigen konden genieten van een uiterst smaakvol en fijn banket. Tussendoor werd hulde gebracht aan de laureaten van het voorbije seizoen 2015.

Chris Hebberecht werd na een zoveelste prachtig seizoen als 1e Algemeen Kampioen uitgeroepen

Na een zoveelste succesrijk seizoen speelde Chris zich andermaal tot 1e Algemeen Kampioen waarbij een selecte groep van elitefondspelers uit het Vlaamse landsgedeelte zijn aangesloten. In het algemeen kampioenschap was de eindstand als volgt:

Chris Hebberecht  met 14 p
M & G Pollin    met 13 p
Herlinde Bundervoet met 12 p


Top 3 algemeen kampioenschap

Dat voor wat de eindstand was na de ranking in onderstaande afzonderlijke competities:

Grote fond:

M & G Pollin   9 pr
Chris Hebberecht 8 pr (41,37%)
Marc Verschelde 8 pr (122,30%)

Fond oude & jaarlingen:

Joël Verschoot  11 pr
Chris Hebberecht 10 pr
M & G Pollin   8 pr

Fond jonge duiven:

Frans en Kris Velghe 6 pr (80,99%)
Herlinde Bundervoet 6 pr (82,85%)
Martin De Vylder   5 pr

Het ploegenkampioenschap

Bij lottrekking worden alle leden voor aanvang van het seizoen verdeeld in drie ploegen die het tegen elkaar moeten opnemen. De winnende ploeg behaalde 88 prijzen, de tweede ploeg in de ranking 80 en de derde 64. De winnende ploeg: R. Desmet-Matthys, M & G Polli, J. Verschoot, Olga V/D Abeele/De Geest, P. Boone, Y. Delrue, F & K Velghe, F. Denoo en Sprangers/Callens.


De winnende ploeg

Heel veel ereprijswinnaars

Op zestien nationale en/of internationale vluchten worden telkens twee ereprijzen verspeeld, hetzij met de 1e afgegevene duif, hetzij met de 1e en 2e afgegevene. De winnaars waren:

Limoges oude:  J. Verschoot (1) en Alfons Peeters (1 + 2)
Cahors oude:   Arn. Van De Woestijne (1) en Chr. Hebberecht (1 + 2)
Limoges oude:  Verschelde Marc (1) en M & G Pollin (1 + 2)
Limoges jaarse: De Vijlder Martin (1) en Jozef Devriendt (1 + 2)
Agen oude:    M & G Pollin (1) en Chr. Hebberecht (1 + 2)
Barcelona:    Desmet-Matthys (1) en M & G Pollin (1 + 2)
Montauban oude: Seys Guido (1) en J. Verschoot (1 + 2)
St.-Vincent:   Denys Emiel (1) en M & G Pollin (1 + 2)
Brive oude:   V/D Abeele O/De Geest (1) en M. De Vijlder (1 + 2)
Brive jaarse:  Chr. Hebberecht (1) en Danny Dobbelaere(1 + 2)
Narbonne:    Bauwens Dirk (1) en M. De Vijlder (1 + 2)
Perpignan:    F. Van Acker (1) en Chr. Hebberecht (1 + 2)
Bourges jongen: met 1e en met 1 + 2: Peter Boone
Argenton jongen: met 1e en met 1 + 2: Herlinde Bundervoet
La Souterraine: met 1e en met 1 + 2: F & K Velghe
Chateauroux:   met 1e inget. geen winnaar, met 1 + 2: Verschelde Marc

Een drietal bijkomende ereprijzen met de 1e ingegevene duif waren voor M & G Pollin (1) en voor Chris Hebberecht (2). Hierbij werden heel veel flessen champagne aan de winnaars uitgedeeld.


Enkele ereprijzen en trofeeën

In de club waren er trouwens drie leden die hetzij een nationale overwinning behaalden, hetzij als 1e nat. kampioen werden afgevlagd. Marc Verschelde won Jarnac oude, Marc & Geert Pollin wonnen 1e nat. Montauban jaarse, 1e nat. St.-Vincent, 1e nat. Libourne oude en 1e nationaal Libourne jaarse terwijl Chris Hebberecht als 1e nat. kampioen zware fond in Brussel op het podium zal verschijnen. Voor en na de koffie was er een fraai optreden van de FDM-band die zorgde voor de muzikale noot waarbij tijdens een drietal uurtjes heel wat danspasjes werden gezet. Het was een mooie afronding van een heel aangename namiddag onder de clubleden. Voor de sponsoring van de club zorgen B.V.B.A. architect Luc Willem (Aalter), Crelan-Van Meenen Verzekeringen (Maldegem) en Francky Van Extergem (Wichelen).

Proficiat aan alle laureaten alsook in het bijzonder aan het bestuur voor de fijne manier waarop zij hulde brachten aan de kampioenen van het voorbije seizoen. Het verdient alle lof.