Hoogconjunctuur houdt aan bij Team Thoné (As, BE): 1e en 2e provinciaal Aurillac, 1e en 2e prov. Libourne

Het zijn hoogdagen bij Team Thoné in het Limburgse As. Het blijft er eerste prijzen regenen in het plaatselijk, gewestelijk en zonaal spel. Bovendien staat zowel uit Aurillac en Libourne de naam van het gerenommeerde hok uit As nu ook bovenaan de provinciale rankings.

Jos en zijn team wonnen immers beide vluchten. Meer nog: het leverde hen niet alleen goud maar ook nog zilver op.


Jos Thoné goud en zilver provinciaal Aurillac en Libourne.

Refereren we even naar het weekend van 22-23 juni. Dat was voor Team Thoné in het Belgisch-Limburgse As een absolute voltreffer: 1e Nationaal Argenton zone C oude, 1 en 2 nat. Argenton zone c jaarlingen, 8e Prov. Montauban en 14e Nationaal Pau Zone C. Daarbovenop dikten 8 eerste prijzen op Mettet en Soissons het palmares van 2019 aan tot 40 x 1e prijs van 100 tot 808 km. Wie dacht dat hij het gehad had voor dit jaar was gezien. Team Thoné zorgde in het weekend van 13 en 14 juli voor nieuwe voltreffers: 1e en 2e provinciaal Aurillac tegen 426 oude duiven en in het jongste weekend voor 1e en 2e provinciaal Libourne tegen respectievelijk 410 jaarse en 445 oude duiven. Telkens een dubbelslag die kan tellen. Dat daarmee de zegehonger van Team Thoné voor dit seizoen gestild is, zal de komende weken een fabeltje blijken. De motivatie van het team én van de klasseduiven is immers torenhoog.

Aurillac

De provinciale zege uit Aurillac werd behaald door Victor (BE16-2226633). Dat deze geschelpte duiver genoemd is naar de vader van hokverzorger Marcel Vierendeels, lijkt misschien een kanttekening, maar dat is het niet. Jos Thoné weet dat hij immers zijn top duivenspel niet alleen te danken heeft aan zijn uitzonderlijke kolonie en aan zijn eigen vakmanschap, maar ook aan de inzet en de kunde van zijn team. Vandaar die naam Victor als eerbetoon aan de pa van Marcel. 

Team Thoné speelt ook de tweede plaats provinciaal, en dit met Victoria (BE16-2226721). De naam van deze blauwe duivin verwijst eveneens naar de vader van Marcel Vierendeels.

Klik hier voor de pedigree van Victor.


Little Joe is de grootvader van Victor langs moederszijde.

Klik hier voor de pedigree van Victoria.

Team Thoné beleeft de duivensport zoals het alleen maar bij topmelkers gebeurt: op moderne leest geschoeid, nadrukkelijk gebaseerd op de allerbeste kweeklijnen en met een hooggekwalificeerd vakmanschap waar menig melker zijn profijt uit haalde. Grootmeester Jos blijft op sportief vlak een absolute topper in eigen land én internationaal. Hij is een trendsetter die sinds zijn succesvolle start in 1991 ieder jaar opnieuw aan de top staat.

Libourne

Libourne werd opnieuw een zegetocht voor Team Thoné. Bij de jaarse ging de provinciale zege naar BE18-5025072. Deze grijze duivin met de naam Aldina heeft Sedna, Crow en Galax in haar bloedlijnen.

Hier lees je een recent artikel van het team Thoné met meer info.

 ‘Wulf’ (BE15-2180963) rondde de prestaties op Libourne af met de tweede plaats provinciaal bij de oude duiven. Deze blauwe duiver is een zoon van ‘Maybeline’, uit ‘Sachi’ x ‘Son 801’ van Marc de Cock.


Wulf: tweede plaats provinciaal Libourne bij de oude duiven.

Meer informatie over deze duiven op de totaal vernieuwde website van Jos Thoné: www.thone.be. Een zeer professionele website zoals er maar weinig bestaan, verzorgd, overzichtelijk zowel naar vlieg- als naar kweekduiven, met een degelijke aanpak en makkelijke verwijzingen en navigatie.