Hokken te huur: Uniek project duiventuin ‘Den Heuvel’ opent op zondag 8 mei

In het Zeeuwse plaatsje Heikant zal komende zondag een opmerkelijk project van start gaan op een terrein van ruim 4500 m² groot. Het domein telt 9 hokken waarvan er 8 zullen worden verhuurd. Een prachtige kans om -zonder zware investeringen- te starten met de duivensport!

Deze duiventuin is eigendom van initiatiefnemer Eddy Van Acker. Van de 9 hokken die werden voorzien, zijn er 8 bestemd voor nieuwe liefhebbers, zij worden bijgestaan door een halftijdse duivenverzorger waardoor ze steeds verzekerd zijn van de nodige hulp en raad.

De 8 hokken zullen dus gebruikt worden om mensen die geen duiven kunnen houden, toch de kans te geven om ondanks hun woonsituatie met duiven te spelen. Ook jonge mensen kunnen in Heikant kennismaken met de duivensport zonder thuis meteen zelf een hok en toebehoren te moeten voorzien.

Het negende hok kan ongeveer 130 jonge duiven huisvesten die verzorgd worden door de hokverzorger en opgevolgd worden door een dierenarts. Liefhebbers kunnen duiven aanleveren, een beetje in navolging van het systeem van de One Loft Races. Deze duiven gaan een onderlinge competitie aan, met als basis een ‘eerlijk spel’. Alle duiven zitten immers op hetzelfde hok en krijgen dezelfde verzorging, uitsluitend de kwaliteiten van de duif zullen dus bepalen wie de beste is.

Komende zondag wordt de duiventuin dus officieel geopend. Wethouder J.P. Hageman zal zondag 8 mei om 14.00 uur deze opening verzorgen. Iedereen is van harte welkom! Deze inloopmiddag eindigt rond 17.00 uur.

Meer info over dit mooie project ter ondersteuning van de duivensport vind je op www.duivendenheuvel.com.