Hok Van de Wouwer (Berlaar, BE) wint 1. Nat. Zone Chateauroux van 5.465 jonge duiven

Kurt & Gaston Van de Wouwer
Afgelopen weekend zette Gaston Van de Wouwer een punt achter zijn duivenliefhebbersloopbaan. Gaston stopt er mee. Hij gaat samen met zijn Maria genieten van meer vrije tijd. En hoe kan je mooier afscheid nemen door op de laatste Nationale vlucht de zonale zege te winnen?

Een afscheid in schoonheid

Toen Gaston, ergens in de loop van 2019 de beslissing nam dat 2020 zijn laatste seizoen als duivenliefhebber zou zijn, had hij nooit kunnen weten dat corona ervoor zou zorgen dat het een, op zijn minst gezegd, uitzonderlijk sportjaar zou worden. Na lang wachten kregen we groen licht van de overheid om met onze gevleugelde vrienden op pad te gaan en even later werden ook de wedstrijden terug toegelaten. En ook voor Gaston en zoon Kurt was dit vanzelfsprekend een hele opluchting. Want zeg nu zelf, hoe erg zou het wel niet geweest zijn, dat jouw laatste jaar als duivenliefhebber volledig de mist zou ingaan door Covid-19.

Met goede moed vatten ook Gaston en Kurt het seizoen 2020 aan. En het moet gezegd, het werd een (zoveelste) topjaar. Begin juli was het al even feest ten huize Van de Wouwer toen vanuit Melun de snelste duif werd geklokt van 5.148 jonge duiven. Een forme die de duivenploeg zou behouden tot en met de laatste nationale vlucht van afgelopen weekend met volgend resultaat:

Chateauroux Nat. Zone B1 - 5.465 jonge duiven

1.-88.-211.-329.-389.-417.-449.-... (9/14)

Of een zoveelste zonale zege voor vader en zoon Van de Wouwer, maar zeker en vast een hele speciale. Want op  jouw laatste Nationale vlucht als duivenliefhebber ook nog eens de zege mee naar huis nemen, het is enkel de echte kampioenen gegeven. Het leek wel een ultiem eerbetoon van de vliegploeg om Gaston nog eens in de bloemetjes te zetten. Winnares van de dag was een half zuster van New Kim, een super duivin met een dito palmares:

  • - 1. Nat. Asduif Zware Halve Fond jonge duiven KBDB 2018
  • - 2. Nat. Chateauroux - 17.280 duiven
  • - 12. Nat. Argenton - 16.496 duiven
  • - 21. Nat. Chateauroux - 12.855 duiven
  • - 52. prov. Blois - 2.923 duiven
New Kim - 1. Nat. Asduif GHF KBDB Jonge 2018, halfzus van Palme Kim

Palme Kim - BE20-6188059 - 1. Nat. Zone Chateauroux - 5.465 jonge duiven

Palme Kim, 1. Nat. Zone Chateauroux - 5.465 jonge duiven

Palme Kim, zoals de winnares ondertussen werd gedoopt, haalde het vanuit Chateauroux in Zone B1 met een dikke minuut voorsprong op streekgenoot en winnaar van 1.-2.-3.-... Nat. Argenton van 2 weken geleden Wim De Troy.

Palme Kim was met deze Chateauroux niet aan haar proefstuk toe. Ze vloog volgende palmares bij elkaar:

  • - 1. Nat. Zone Chateauroux - 5.465 duiven
  • - 95. Nat. Zone Bourges - 9.844 duiven
  • - 890 Nat. Argenton - 23.280 duiven

Haar vader is een zomerjong en een inteelt kleinzoon naar de bekende stamvader van Gaston, namelijk De Kaasboer.

De moeder is een top kweekduivin, want zoals eerder gezegd werd ze reeds moeder van New Kim, 1. Nat. Asduif Zware Halve fond KBDB Jonge 2018 en winnares 2.-12.-21. Nat.  Haar ouders zijn Jan en Dina, beiden eveneens kleinkinderen van de wereldberoemde Kaasboer. Moeder Dina is tevens een zus van die andere Kim, winnares 1. Nat. Gueret.

Stukje werelderfgoed

Wanneer Gaston Van de Wouwer straks de duivenkiel voorgoed aan de haak zal hangen, zal een stukje werelderfgoed van onze duivensport onherroepelijk verdwijnen. De man uit Berlaar die ons decennia lang op tijd en stond trakteerde op een een stuntuitslag van formaat en die de duivenwereld het duivinnenspel leerde kennen, zal vanaf dan samen met vrouwlief Maria gaan genieten van een welverdiend 'pensioen'.  Nog dit jaar zal de totale kolonie van deze immer goedlachse kampioen volledig worden geveild op PIPA.  Een eind van de Kaasboer-dynastie zal dit evenwel niet zijn. Want nazaten van deze super stambeer maken over de hele wereld wekelijks het mooie weer. En zo zal Gaston Van de Wouwer toch voor altijd een crack van een duivenliefhebber blijven. Proficiat Gaston (en zoon Kurt) met dit schitterende afscheid!