Historische veiling Brockamp, ruim 1 miljoen EURO opbrengst!

De Internationale duivenwereld hield wekenlang haar adem in op weg naar de veiling van alle giganten van het Duitse kampioenenhok Peter & Dr. Hans-Peter Brockamp … hooggespannen waren de verwachtingen; historisch bleek het resultaat!

Met 6.732 euro gemiddeld voor in totaal 151 duiven knalde het PiPa Team door de kaap van 1.000.000 euro (exact: 1.016.550 euro). De fameuze ‘Euro Diamond’ verhuist zelfs als duurst verkochte duif in veiling ooit voor 170.000 euro naar Japan en de veiling in geheel gaat de boeken in als ‘duurste internetveiling aller tijden’!
Niet voor het eerst stond dit weekend het vizier van de voltallige mondiale duivensport gericht op Knesselare … waar het PiPa Team de fabelachtige kolonie fondkleppers van Peter en dr. Hans-Peter Brockamp uit het Duitse Boppard in veiling bracht. “Op speciaal verzoek van Hans-Peter Brockamp,” weet Thomas Gyselbrecht, algeheel coördinator van de veilingen. Bij het in goede banen leiden van alle kooporders en biedingen op het Belgische PiPa kantoor wordt hij wekelijks geflankeerd door Vincent van de Kerk; bij deze specifieke topveiling ook door Nikolaas Gyselbrecht en Fien Amez. “Een geolied team dat zijn werk met groot professionalisme uitvoert. Onze klanten waarderen onze aanpak ten zeerste en het vertrouwen betaalt zich uit in top verkopingen … met dit weekend als voorlopig hoogtepunt.”

Brockamp
Nikolaas Gyselbrecht is zeer content dat deze veiling zo’n enorm succes is gebleken. “De combinatie tussen PiPa en Peter & Hans-Peter Brockamp klikt al vele jaren. Vanaf 2006 veilden we meerdere malen per jaar duiven van hun sublieme kolonie - telkens met veel succes. We ontwikkelden een zakelijke band en later ook een mooie vriendschap. Deze zomer besliste Brockamp de verkoop van zijn totale collectie - minus jonge duiven 2010 en vliegduiven 2009 - aan ons toe te vertrouwen. Vanzelfsprekend mede doordat PiPa niet louter een veilingsite is, maar als nieuwssite ook top melkers als de familie Brockamp extra in de spotlights zet door middel van reportages en nieuwsflashes… een duidelijk meerwaarde met betrekking tot andere veilingsites.”

‘Euro Diamond’
Waar men het er eigenlijk unaniem over eens was dat het record dat ‘Jonge Supercrack’ in 2009 vestigde als duurste duif in veiling ooit met 110.000 euro jaren stand zou houden, logenstrafte Brockamps gigant ‘Euro Diamond’ alle voorspellingen. De majestueuze doffer die met 5 Nationale top klasseringen op de fond (1.-3.-4.-5.-9.) en  de 2.-5.-5.-12.-21. Internationaal  Hans-Peters absolute lieveling was, verkast voor 170.000 euro naar Number 1 loft uit Japan, die Mr. Sugyjama (biedend onder W.T.-Japan) opdracht gaf de duif te bemachtigen. Hans-Peter zal de duif zelf vergezellen op ‘zijn laatste vlucht’ richting nieuwe eigenaar samen met Dr. Carlo Gyselbrecht. Met 71.200 euro werd ‘Mistral’, ook Olympiade duif en halfbroer van ‘Euro Diamond’, de ‘runner-up in deze veiling. De gekende Mr. Kijama, al eerder koper van ‘Super Ben’, ‘Reza’ en ‘Fieneke’, legde beslag op deze wonderdoffer. Het overgrote deel van de duiven verdween naar China, maar onder andere ook het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Japan, Polen, Duitsland, Frankrijk en Griekenland mogen zich wondere Brockamp duiven rijker rekenen …

Met de totale opbrengst van ruim 1.000.000 euro verdrijven Peter en dr. Hans-Peter Brockamp Ludo Claessens (905.000 euro) naar de tweede plaats als ‘duurste internetveiling ooit’. “Wat een kroon op ons werk,” laat Hans-Peter Brockamp in een eerste reactie optekenen. “Jaren investeren in de beste duiven en alles opzij zetten voor top prestaties, vinden hun optimale waardering in dit resultaat. Mede dankzij de goede zorgen van de familie Gyselbrecht en het complete PiPa-team … hun goede zorgen, al vele jaren lang, en onze duiven bleken een succesvolle formule!”