Het PIPA-veilingseizoen 2012-2013 brak opnieuw alle records

Het pas afgelopen veilingseizoen bij PIPA is er een om met grote omlijsting in te kaderen. Nagenoeg alle records werden opnieuw van de tabellen geveegd, iets wat enkel mogelijk was door de aangeboden kwaliteit van de verkopers, en de stijgende interesse en het grote vertrouwen in PIPA bij de kopers.


De recordveiling van Leo Heremans, het absolute hoogtepunt!

Het veilingseizoen 2012-2013 bij PIPA zit er op. Normaal loopt een veilingseizoen van midden augustus tot zowat eind mei. Doordat de recordveiling van Leo Heremans pas op een verlate datum kon van start gaan, liep het veilingseizoen dit jaar wat uit tot midden juni. Het was niet alleen eindigen in schoonheid, maar eindigen met het absolute hoogtepunt uit de reeds rijke PIPA-geschiedenis. De veiling van Leo Heremans zal inderdaad nog een tijdje nazinderen in duivenland, want opnieuw sneuvelden twee records. Nee, niet zomaar sneuvelen, ze werden werkelijk verpulverd, want BOLT (voor € 310.000 aangekocht door Mr. Gao) werd de duurste duif ooit openbaar verkocht via een internetveiling, en ook de totaalopbrengst (van € 4.346.500 of 174 miljoen oude Belgische franken) maakt brandhout van het vorige record. Is het plafond hiermee bereikt, vragen velen onder ons zich nu misschien af? Hadden we een glazen bol, we zouden u zo het antwoord meegeven. Wellicht dat ooit het dak er eens af gaat. Wie leeft, zal zien!


Bolt, op dit moment de duurste duif ooit in een openbare veiling

De balans ligt voor, en met grote fierheid mogen we stellen dat het veilingseizoen 2012-2013 voor PIPA het beste veilingseizoen ooit werd. Zoiets kan alleen wanneer zowel koper als verkoper volle vertrouwen hebben in PIPA. Dankzij de door de verkopers aangeboden kwaliteit aan duiven kunnen we een selectief en fantastisch aanbod aan hoogstaande kwaliteit in de veilingen aanbieden. Dat de kopers dit erg op prijs stellen, blijkt niet alleen uit het grote aantal trouwe klanten-kopers die jaar na jaar bij PIPA blijven investeren in topkwaliteit, maar evenzeer uit het grote aantal nieuwe kopers dat zich jaarlijks bij ons als bieder registreert. Bij het afsluiten van het huidige verkoopseizoen 2013 staken bijna dubbel zoveel bieders in onze database vergeleken met eind vorig seizoen (2012). Ook op dit vlak kende PIPA het voorbije jaar dus een gigantische groei. Een woord van dank, een dikke "merci" voor het vertrouwen in PIPA aan zowel onze verkopers als onze trouwe en nieuwe klanten-kopers is hier dan ook op zijn plaats!

Op dit ogenblik is het salesteam van PIPA het volgende veilingseizoen volop aan het voorbereiden, op zoek naar het allerbeste wat in ons duivenwereldje rondvliegt, om dat straks aan u te presenteren in ons nieuw veilingseizoen 2013-2014 dat van start gaat op 19 augustus aanstaande. Daarin zullen opnieuw enkele nieuwigheden schuilgaan, waarover we u te gepasten tijde zullen berichten of een tipje van de sluier zullen lichten. Het is alvast iets om nu reeds naar uit te kijken!