Heet van de naald: totale verkoop Gaby Vandenabeele

PIPA heeft de eer en het genoegen om de totale verkoop van levende legende Gaby Vandenabeele aan te kondigen en te organiseren. Het wordt een onlineveiling die eind 2018 op de PIPA-website zal plaatsvinden. Gaby neemt afscheid van de duivensport omwille van gezondheidsredenen (duivenlong) en alle duiven worden verkocht. Geen enkele duif blijft in Dentergem. Het seizoen 2018 zal Gaby nog volmaken.

Simply the best

Wereldberoemd worden met duiven… velen voelen zich geroepen, weinigen zijn uitverkoren.  Gaby Vandenabeele is een rara avis die daarin slaagde. De wereld rond scandeert men zijn naam, maken zijn duiven furore.

Toen Gaby in 1981 het Zitterke BE80-4055428 van Josef Delodder uit Zulte koppelde aan gouden stammoeder Ameyke BE77-3064419 van sportvriend Gilbert Van Parijs uit Aarsele, werd de hoeksteen gelegd van één der meest imposante successtory’s uit de geschiedenis van de internationale duivensport. Uit deze koppeling werd gouden stamvader Kleinen BE81-3238253 geboren, absoluut boegbeeld van de kolonie Gaby Vandenabeele. Deze kweekfantast stond aan de wieg van een duivenimperium met wereldwijde tentakels, dat bijna nergens zijn gelijke kent.
Zijn kweekdominantie lezen we vandaag - bijna 37 jaar later – nog steeds af op het uitslagenbord. Alle wereldtoppers bij Gaby dragen zijn stempel. Reeds als jaarling trapte hij – in 1982 - de Picanol op de wereld, die 1. Prov Asduif Jaarlingen KBDB West-Vlaanderen werd. Een jaar later – in 1983 - trad Fideel in zijn voetsporen die met zijn 2. Nat Limoges 6.991 d., ei zo na voor een eerste nationaal succes zorgde. De merknaam Vandenabeele kreeg stilaan vorm.

Voor de grote explosie aan naambekendheid zorgde een volgende topper uit de Kleinen, de wereldberoemde Wittenbuik. Een fantast als vliegduif met onder meer 3 x 1. Provinciale overwinningen op zijn actief… en de gedroomde opvolger van zijn vader Kleinen op de kweekstal,  waar hij uitgroeide tot een waar kweekicoon. De kweeklijn van de Kleinen zorgde zo niet alleen voor de continuïteit in de prestaties, ook op het kweekhok werd de troonsopvolging verzekerd.

Na de Wittenbuik was het de beurt aan diens kleinzoon, de wereldvermaarde Bliksem. Nadat hij als vliegduif in het jaar 2000 duivenminnend België op een hoopje vloog, mocht hij als 2-jarige meteen de kweekstal vervoegen. Alweer een meesterzet van Gaby op het schaakbord. Eentje die de concurrentie schaakmat plaatste. Met Bliksem had hij niet alleen een nieuw boegbeeld, maar evenzeer een wereldspeler van formaat op het vlak van erfelijkheid. Een klepper met op ieder veertje een stukje goud. Het edele bloed van Bliksem stroomt in een niet meer bij te houden reeks aan pointeurs, winnaars tot op provinciaal en nationaal vlak, nationale asduiven en al even begenadigde superieure kweekduiven. Zijn gouden genen liggen over de ganse aardbol aan de basis van gigantische successen, zowel in het spel als op de kweek.

Niet in het minst op de kolonie van Gaby Vandenabeele zelf, waar één der beroemdste, zo niet de beroemdste zoon van Bliksem het Vandenabeele-imperium verder  heeft uitgebouwd: huidig superkweker en fenomenale stambeer Rudy. Rudy… de vader van de ‘new generation’ aan klasbakken, met voorop Super Romeo: 1. Nat Asduif Fond Jaarse KBDB in 2013, en New Bliksem: winnaar 1. Nat Tulle Jaarlingen in 2014.
Ruim 37 jaar na zijn geboorte, loopt het bloed van gouden stambeer Kleinen nog steeds als een rode draad doorheen de kolonie. De afstammelingen van Kleinen maakten van Gaby Vandenabeele een grootmeester, een ‘hero’ in de duivensport!

Straks, eind 2018, valt het doek over één der succesrijkste en beroemdste duivenstammen aller tijden binnen de internationale duivensport. De duivenstam waarmee de voorbije 40 jaar de allergrootste successen werden geboekt wereldwijd! De moderne Gaby Vandenabeeleduif geniet een enorme reputatie, en is uitgegroeid tot een soort ‘merknaam’ die staat voor uitzonderlijke klasse en kwaliteit. Vergelijk hem gerust met een Dior, Versace of Louis Vuitton in de modewereld… de Rolls Royce, Ferrari, Bentley of Porsche onder de auto’s… de Messi en/of Ronaldo in het voetbal… of een Merckx en Sagan in de wielersport… zeg maar de haute couture van de duivensport.
Exclusieve topkwaliteit. Simply the best of the best!

Meer info volgt binnenkort op www.pipa.be.