Grote kampioenenhulde bij de Inter-Westvlaamse Vereniging

Op zondag 13 november had in het bekende Domein Maelstede in Kuurne de jaarlijkse grootse hulde plaats van de kampioenen van het voorbije seizoen binnen de I.W.V. Op de uitnodiging staat bovenaan "80 jaar West-Vlaamse Vereniging, 15 jaar Inter-Westvlaamse Vereniging". Zoveel jaar is de organisatie al een begrip in de kustprovincie.


De 98-jarige René Verborg samen met F. Norman, E. Claerhout en J. Follet

In de vroegere jaren stond de groepering in voor de inrichting van alle West-Vlaamse provinciale vluchten. Recenter is dat omgebogen tot de inrichting van provinciale dubbelingen van de nationale vluchten en in 2016 de dubbeling van de twee provinciale Saumurs. In al die jaren konden de liefhebbers er genieten van een flink gespekt gratis kampioenschap. Ook in 2016 werd dat andermaal het geval waarbij voor € 11.784 aan geldprijzen werd uitgedeeld, naast de ereprijzen voor de provinciale winnaars op iedere race. Er was dan nog een nevenkampioenschap Saumur jongen, een asduifcompetitie op de fond oude en de grote halve fond oude en dat voor de West-Vlaamse liefhebbers. Voorzitter Filip Norman, geflankeerd door zijn naaste medewerkers Joris Follet en Eric Claerhout en de rest van het bestuur, nam de honneurs waar om de meer dan 340 aanwezigen, onder wie de 98-jarige kranige en nog actieve duivenliefhebber René Verborg, te verwelkomen en wenste hen onder meer een fijne namiddag. Kort en goed was het! Zo kon men starten aan het feestbanket met tussenin de hulde aan de laureaten.

Verschoot Pigeons uit Ingelmunster: 1e algemeen kampioen 2016

Joël Verschoot, de grote kampioen uit Ingelmunster, wist in 2016 een zoveelste belangrijke titel aan zijn al zo indrukwekkend ogend palmares toe te voegen. De titel van Algemeen Kampioen in de I.W.V. wordt in West-Vlaanderen bijzonder hoog ingeschat. Het getuigt trouwens van een schitterend seizoen met de oude, jaarse en jonge duiven op de grote halve fond en fond. Op de tweede plaats eindigde Norbert Ally uit Aarsele (ook al meerdere seizoen rats aan de top te vinden) en als derde op het podium stonden Filip & Gerda De Prol uit Oedelem die de kersverse West-Vlaamse provinciale 'keizer' Gino Clicque uit Wevelgem achter zich hielden (vierde) alsook de 1e Algemene Nationale Kampioen 2016 Ameel-Vanlake uit Dadizele (vijfde). Verder in de algemene stand noteerden we van 6 t.e.m. 10: Julien Vaneenoo uit Wingene, Kati Lippens uit Izegem, Andre Vaernewijck uit Waregem (1e Nationaal Kampioen Grote Fond Jaarlingen 2016), Vanhee-Decoster uit Jabbeke (konden eveneens terugblikken op een prachtig seizoen) en W-J-H Dekeyser uit Koekelare (evenzeer een prachtige campagne in 2016). U ziet: stuk voor stuk grote kampioenen. In het algemene kampioenschap waren er 80 winnaars die gezamenlijk €5100 ontvingen. In het kampioenschap met de oude duiven: 1e Kati Lippens, 2e Norbert Ally, 3e Pierre Bourgeois. Hier waren er 30 genommeerden en er werd voor een totaal van €3000 uitgedeeld. In het kampioenschap jaarlingen in de top 3: 1e Ally Norbert, 2e Luc Sarrazin uit Wervik, 3e Jan Cloet uit Desselgem. Ook hier 30 genommeerden die voor in totaal €2050 ontvingen. In het kampioenschap jongen: 1e Lagrou Dominique uit Lendelede, 2e Verschoot Pigeons, 3e Chris Debacker uit Beveren-Leie. Hierbij opnieuw 30 genommeerden die voor een totaal van €1634 te verdelen kregen. De asduif fond oude was voor Rudi De Saer uit Ruiselede, de asduif grote halve fond oude ging naar Ignace Slots uit Waregem. Het Saumurkampioenschap bij de jongen werd gewonnen door Lannoo-Ballegeer uit Moerkerke. In de Flanders Pigeons Trophy wonnen Norbert Ally, Lionel Vermander en Kati Lippens met ruime voorsprong. Aan alle genommeerden een hartelijke proficiat, want zich in de kampioenschappen van de I.W.V. klasseren is niet gemakkelijk. Men moet een gans seizoen aan de bak weten te komen om punten te oogsten.


Top 3 algemeen kampioenschap Inter-Westvlaamse

Aan voorzitter Filip Norman en zijn bestuur een dikke proficiat met de prima en verzorgde organisatie van een schitterende feestzitting die werd afgesloten met muziek en dans. Het was fijn erbij te zijn.