Golden Prince verhuist naar het PIPA ELITE CENTER

In maart 2017 organiseerde PIPA de recordveiling van Gino Clicque waarbij de vaandeldrager van de kolonie Golden Prince voor de recordsom van 360,000 euro verhuisde naar de nieuwe eigenaar Samuel Mbiza. Op dat moment was er nog nooit een duurdere duif verkocht.

Uiteindelijk werd tussen Samuel en PIPA een overeenkomst gemaakt zodat de duif bleef vertoeven op de PIPA hokken in Knesselare waar gekweekt werd in opdracht van Samuel, met de 2 duivinnen die Samuel kocht in de verkoping van Gino, de Mother Prince Rudy en Gabriella.

Verschillende kinderen van de Golden Prince verhuisden naar Zuid-Afrika waar Samuel grote plannen smeedde en o.a. op dit moment met ongeveer 170 duiven deelneemt in de South Africa Million Dollar Pigeon Race. Een recorddeelname. Ook in de andere grote races wil hij de komende jaren in overleg met PIPA (de races die PIPA adviseert) tot 200 duiven per race gaan sturen, en dit enkel en alleen met afstammelingen van duiven die hij via PIPA kocht. Samuel is jong, ambitieus en wil nog heel veel betekenen in en voor de duivensport. Hij kwam via Pieter Oberholster in contact met PIPA begin 2017 en voelt zich er goed en wil graag een intense samenwerking aangaan met het bedrijf voor allerhande projecten gerelateerd aan de duivensport.

Door de intense vriendschap tussen PIPA en Samuel en ook de gemeenschappelijke liefde voor topduiven werd al lachend al eens gezegd door Nikolaas dat hij heel graag de Golden Prince zou aankopen voor het PIPA ELITE CENTER (PEC), Samuel wuifde het weg en ging er niet op in; tot op een bepaalde dag Nikolaas Samuel toch kon overtuigen met de belofte van Nikolaas dat er ooit nog nakomelingen van de Golden Prince zouden teruggaan naar Samuel en dat er heel goed voor de duif zal gezorgd worden en dat Samuel ook door PIPA zal ondersteund worden met raad en daad in zijn duivensport avontuur.

PEC is dan ook heel blij en trots met deze nieuwe aanwinst. Golden Prince werd niet alleen 1e nationale asduif KBDB Fond 2014 maar op enkele jaren tijd (en dit is nog nooit eerder gebeurd) werd hij grootvader van 2 verschillende 1e nationale asduiven KBDB (eenmaal in 2017 en eenmaal in 2018 ) alsook van de 2e nationaal jonge Argenton tegen 16.372 duiven in het seizoen 2018.

PEC is bekend geworden door de uitzonderlijke Porsche familie en daar blijft ook de focus op liggen, de Golden Prince zal dan ook gebruikt worden om in te kruisen met de Porsche familie, en de Porsche 911 blijft de vaandeldrager van de kolonie. Maar na de aankoop van Nadine en de Golden Prince mag het duidelijk zijn dat PEC als doel heeft om niet alle unieke duiven naar het verre Oosten te laten vertrekken maar ook hier afstammelingen van dergelijke duiven in Europa te laten vliegen.


Golden Prince (1e nationale asduif KBDB 2014 Fond Jaarlingen) wordt gekoppeld op Nadine (1e nationale asduif KBDB 2017 GHF jaarlingen Willy Daniels)