Overslaan en naar de inhoud gaan

Gino Clicque (Wevelgem, BE) : leverancier van topklasse

Dat er ten huize Clicque kwaliteit van ongekend niveau aanwezig is weet iedere duivenliefhebber. Gino behaalt zelf al vele jaren spetterende uitslagen en dat ook anderen met hun inbreng van dit superras hoge ogen gooien bewijst de enorme klasse van deze stam.

1° Olympiade duif bij Thibaut-Boons met kleinzoon Golden Prince

Nadat het stof was gaan liggen van opnieuw een schitterend seizoen 2023 kwamen er bij Gino nog enkele ijzersterke referenties binnen van prestaties op topniveau. Eén van de meest in het oog springende was deze van de Olympiade te Maastricht. Zo won de beroemde tandem Thibaut-Boons er met hun Olympic Iron Prince de eerste olympiade duif categorie I. Deze crack (BE20-3015680) is naast zijn Olympische titel ook nog eens : 

de beste fondduif van België over 7 wedstrijden in de periode 2021-2023

de beste fondduif van België over 6 wedstrijden in de periode 2022-2023

2 x medewinnaar van het Kampioenschap van België 2022-2023

Als een kleinzoon van superster Golden Prince viel de appel natuurlijk niet ver van de boom. Een witte merel die bij Thibaut-Boons al voor vele exploten en plezier heeft gezorgd, de naam Clicque kan ginder alvast nooit meer stuk.

Olympic Iron Prince : 1° Olympiadeduif 2024

3 broers uit een Clicque moeder bij de KBDB asduiven

Ook van bij superman Chris Debacker vielen er enkele prachtige referenties uit 2023 in de bus te Wevelgem. Bij Chris is een rechtstreekse Clicque duif namelijk de moeder van maar liefst 3 KBDB asduiven !! Een redelijk uniek huzarenstukje van superkweekmoeder Limo Clicq (BE19-3129252), een nakomelinge van Prince Rudy. Deze laatste is één der vaandeldragers van de kolonie Clicque. 

Ivo (BE23-3075916) won de titel van Nationale Asduif Halve Fond  

Hein (BE22-3026489) werd 6° Nationale Asduif Grote Halve Fond

Herwig (BE22-3026367) behaalde de titel van 15° Nationale Asduif Halve Fond

Zelf bij een kampioen van het gehalte als Debacker zorgde de inbreng van de Clicque duiven nog voor een serieuze boost, 3 broers tussen de allerbeste duiven plaatsten in de nationale kampioenschappen is weinigen gegeven. Deze 3 cracks die dus voortspruiten een duivin die werd bekomen bij Gino zorgden op de hokken van Chris voor enorme resultaten. Kwaliteit liegt namelijk nooit, zoveel is nog maar eens duidelijk gebleken.     

Bovenstaande exploten zijn slechts een klein deel van alle referenties die maar blijven binnenstromen te Wevelgem. De naam Clicque zorgt wereldwijd voor succes en plezier op allerhande hokken. Handenvol liefhebbers danken hun succes aan deze bijzonder klassevolle stam duiven. 

Bekijk hier ook de reportage over Gino's eigen prestaties tijdens het seizoen 2023.