Gestolen duiven van Andreas Drapa (Königsbach-Stein, DE) teruggevonden in Roemenië - update: video inval & bekendmaking namen dieven

Op 14 februari 2014 kregen we het bericht dat de duiven die gestolen werden op de hokken van Andreas Drapa eind november 2013 teruggevonden zijn in Roemenië. Dankzij de hulp van de vermaarde Roemeense liefhebber Florea Sorin kon de politie de daders opsporen en arresteren.


Andreas Drapa

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 november 2013 werden 51 kweekduivinnen ontvreemd op de hokken van Andreas Drapa. Drapa was erop gebrand zijn duiven terug te krijgen en loofde een beloning van maar liefst 50.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de vondst van zijn duiven. De bekende Roemeense liefhebber Florea Sorin bood zijn hulp aan en zo kon de politie de dieven opsporen en vatten. Meer informatie over de arrestatie is momenteel nog niet bekend.


Florea Sorin en Nikolaas GyselbrechtLijst van de gestolen duiven

UPDATE 1: De namen van Roemeense liefhebbers die achter de diefstal van de Drapa-duiven en nog andere duiven zitten, werden door de Roemeense duivenbond bekendgemaakt. Het gaat om: Mocanu Daniel Flavius, Georgescu Sandu Cristian en Palade Constatin, allen uit Câmpina uit de provincie Prahova. Bij de eerste twee zaten gestolen duiven zonder ring, bij de derde zaten gestolen duiven met ring.

UPDATE 2: video van de inval