Gerard van den Berg heeft de beste midfond duif van 2018

In de kop van Overijssel ligt het plaatsje Ijsselmuiden. De woonplaats van Gerard van den Berg. Sinds jaar en dag succesvol duivenmelker met dit jaar wel een hele speciale prestatie!


Gerard van den Berg met Olympic Lisa

Gerard speelt met 20 koppels dubbel weduwnschap, zijn kolonie bestaat uit een hele stabiele basis waar hij al jarenlang uit kan putten. Aan de basis staat de geeloger-lijn van Hans de Zwart die later (vanaf 1994) werd gekruist met duiven van Gerard Koopman. De lijnen van Mighty Man x Amoré pakken geweldig.

Olympic Lisa maakt het jaar 2018 één om nooit te vergeten

De reden van dit schrijven is uiteraard de fenomenale opsomming aan prestaties die Olympic Lisa wist te behalen. Leest u mee?

2e  tegen 6.667 duiven vanaf Nanteuil 
2e  tegen 8.418 duiven vanaf Nanteuil
9e  tegen 12.651 duiven vanaf Laon
11e tegen 11.041 duiven vanaf Laon

Met deze prestaties wist ze de titel beste midfondduif van Nederland met vier prijzen te behalen in de Pipa ranking. Naast deze knalprestatie werd ze ook beste midfondduif van Nederland in de competitie 'de Allerbeste'. En haar naam komt natuurlijk van haar deelname aan de Olympiade. 2e beste Olympiade duif jaarlingen Poznan '19.

Olympic Lisa met ringnummer NL17-1669415 heeft in haar pedigree (klik hier om te bekijken) een tweetal zeer goede prestatie duiven zitten. Allereerst haar vader welke 3e Nationale Asduif eendaagse fond werd. Aan moederskant is zij een kleindochter van Olympic Nicole. Zij werd 1e Olympiade fond voor Nederland in Nitra in het jaar 2013.

Olympic Sanne, 3e Olympiade duif Poznan '19

Waar sommige liefhebbers dromen van een Olympiade duif, doet Gerard er nog een schepje bovenop. Olympic Lisa niet de enige witte raaf in 2018. Een andere blikvanger is Olympic Sanne, deze blauwe duivin stamt af van de eerder genoemde succesvolle lijnen van Gerard Koopman en Jan Ouwerkerk. Waar Olympic Lisa op de streep een tweetal keren werd geklopt in groot verband gebeurde dat Olympic Sanne niet! Zij wist op de sectorvlucht vanuit Nanteuil beslag te leggen op de eerste plaats tegen 26.234 duiven! Om de uitgebreide pedigree van Olympic Sanne te bekijken klik je hier.