Geraardsbergenaar Koen Crucke Algemeen Provinciaal duivenkampioen Oost-Vlaanderen

De tweeëndertigjarige Onkerzelenaar Koen Crucke kreeg zopas te horen dat hij uitgeroepen is tot Algemeen Provinciaal kampioen van Oost-Vlaanderen 2010 en tevens de eerste provinciale asduif heeft halve fond met zijn 4071520/09

Vele duivenliefhebbers kunnen er maar van dromen om provinciaal kampioen te  worden maar voor Geraardsbergenaar Koen Crucke is een droom in vervulling  gegaan. "Ik ben begonnen met de duivensport in 2004 onder naam van mijn  vader, Crucke Ivan. Deze interesse is gekomen doordat ik in die periode mijn  vrouw leerde kennen. Haar vader, Depuydt Freddy, was actief in de  duivensport. Zo werd mijn vroegere hobby, de wielersport, op de achtergrond  geplaatst en kwam de duivensport meer en meer in beeld. In 2004 en 2005 heb  ik samen met mijn vader de duiven verzorgd op het ouderlijk adres in Sint  Maria Oudenhove, deelgemeente van Zottegem. Eind 2005 ben ik verhuisd naar de  Onkerzelestraat in Geraardsbergen op den Bovenhoek en heb ik samen met mijn  schoonvader een hok gebouwd in de tuin. Vanaf 2006 ben ik hier op  zelfstandige basis van start gegaan."

De voorbije jaren speelde Koen reeds buitengewoon en werden reeds vele eerste prijzen gevlogen, hij presteerde vooral sterk op de zware  halve fond. Dit seizoen was voor Koen echt een topjaar. Niet minder dan elf eerste  prijzen werden behaald op de halve fond en fond. Het toppertje van dit jaar  is een duivin met ringnummer 4071520/09 die ook de provinciale asduif halve  fond oude in de wacht sleept, dit met een coëfficiënt van 1.167%. Het  duivinnetje vloog volgende denderende uitslagen als een 2de op 660 duiven op  Angerville; 3de op 1113 duiven uit Bourges; 10de op 7613 duiven op  Chateauroux; 1ste op 942 duiven op Chateauroux en een 8ste plaats op 2230  duiven op Bourges. Deze duif werd ook als 6de nationale asduif grote halve  fond geklasseerd. Ook werd door Koen nog de 8ste plaats fond jonge, 9de halve  fond jonge en 12de snelheid jonge binnengehaald in de provincie  Oost-Vlaanderen.

Doordat Koen in vier verschillende onderverdelingen geklasseerd is in de  provinciale kampioenschappen wordt Koen tot algemeen provinciaal kampioen  uitgeroepen  en deze plechtigheid met meer dan 1000 ingeschreven gasten gaat  door op 12 februari 2011 in de Salons Mantovani te Oudenaarde.
Niets laat liefhebber Koen aan het toeval over. Alle duiven krijgen de beste  verzorging en alle duiven wordt stipt opgevolgd.

Om het Geraardsbergse succes binnen de duivenliefhebberij compleet te maken  werd Eric Brootcoorens uit Idegem tot derde algemeen kampioen uitgeroepen.