Georges Carteus (Ronse, BE) is overleden

Vandaag 9 november is de grote fondcoryfee en superkampioen Georges Carteus uit Ronse overleden. Mister Perpignan is niet meer...

Georges leed al een tijdje aan een slepende ziekte, waartegen hij reeds enkele maanden een ongelijke strijd voerde.
Georges was één der beste (grote) fondliefhebbers van de huidige generatie. Zijn palmares is immens. Hij kweekte zich een stam duiven die het deden van snelheid tot grote fond. Superieure pointeurs, snel en beresterk. Echte allrounders. Wie kent de wereldberoemde 'Limoges' niet, de 'Super As', de 'Millennium Perpignan', de 'Bonten Barcelona'. Met nationale zeges uit Limoges en Perpignan verwierf hij wereldfaam. Net als met de exploten op Perpignan... zowat zijn uitverkoren vlucht waarop hij meermaals zwaar wist uit te halen. Georges kreeg niet voor niks het predikaat 'Mister Perpignan' opgekleefd.
De Carteusduiven rolden de rode loper uit voor tientallen sportgenoten uit binnen- en buitenland, die er op hun beurt mee oprukten naar (inter)nationale triomfen in de duivensport. Vandaag, maandag 9 november wordt met het heengaan van sportvriend Georges dit hoofdstuk afgesloten, en voer voor de geschiedenisboeken. Want Georges is vertrokken op zijn laatste marathonvlucht. De vlucht naar de eeuwigheid.

Langs deze weg willen we ons medeleven betuigen aan familie en vrienden, en hen veel sterkte wensen in deze droevige dagen van diepe rouw.

Het bericht van zijn overlijden bereikte ons pas. De uitvaartplechtigheid zal (vermoedelijk) plaats vinden aanstaande zaterdag 14 november om 12 uur in de kerk te Ronse.

Neem hier de rouwbrief van Georges Carteus door.