Overslaan en naar de inhoud gaan

Geoff en Catherine Cooper (Bath, UK), winnaars van Bordeaux International oude duiven

Geoff en Catherine Cooper klokten een tweejaarse geschelpte weduwnaarsdoffer, "Farmer George" genaamd, op 17 u 32 min 17 sec VK tijd en wint daarmee de 1ste International Bordeaux tegen 10.611 oude duiven.

"Farmer George" was 3de Nationaal Sectie West van Tours met BICC Nationaal op 11/06/11. Dit was zijn laatste vlucht voordat hij gekorfd werd voor de Internationale. Hij is afstammeling van "Farm Boy", die vele Internationale en Nationale top prijzen won, en een dochter van George, die buiten de Grand National van Tarbes ook nog vele andere Nationale top prijzen won. Op "Farmer George"'s pedigree staan in iedere generatie winnaars. De winnende bloedlijnen van de topduiven van Geoff en Catherine gaan terug tot aan de geïmporteerde duiven uit de vroege jaren 1980. In die jaren introduceerde Geoff duiven van Deweerts uit Kortemark, en heeft sindsdien veel succes met deze duiven. Wanneer Geoff een goede racer uit de competitie haalt, houdt hij ze om met hen te kweken, zodat hun uitstekende genen niet verloren gaan.

 

De Internationale winnaar Bordeaux 10.611 Oude Duiven: 'Farmer George'

Ze haalden nog een andere duif binnen, een zoon van "PD" genaamd "Shiraz". Hij is op dit moment 5de Internationaal. De oorsprong van zijn naam wordt verklaard in het volgende verhaal: Een lokaal clublid, John Smalcombe, die diezelfde dag de Nationale Sectie G van Tarbes won met een duif wiens ouders door Geoff en Catherine gekweekt waren, trakteerde hen in de namiddag met een fles Shiraz. Geoff, Catherine en hij openden de fles en dronken samen een glas op John's overwinning terwijl ze wachtten op hun Internationale duiven. Ze hadden net hun eerste glas op toen "Farmer George" viel. Omdat deze duif reeds een naam had, beslisten Geoff en Catherine om hun tweede duif naar John's fles Shiraz te noemen!

De 'Shiraz': winnaar 3e Internationaal Bordeaux 10.611 oude duiven

“PD” heeft zeer goed gevlogen voor Geoff en Catherine: hij won 2de Nationaal Sectie (provinciaal) van Tarbes en 2de Nationaal Sectie (provinciaal) van Alencon Nationaal plus nog vele andere top prijzen. Meer details over al deze duiven kan u vinden op hun website www.geoffcooper-pigeons.com

Geoff en Catherine hebben vele Nationale en Internationale prijzen gewonnen, maar het is hun droom om een eerste prijs op een Internationale te winnen. Dit seizoen heeft Geoff zijn duiven met het BICC Internationaal programma meegestuurd, waarin het grootste deel van de duiven naar het oosten van het VK vliegen, en slechts enkelen naar het westen. Dit betekende dat de kansen op het winnen van een open prijs zeer klein waren, maar dit baarde Geoff geen zorgen, want het voornaamste doel waarvoor hij deze duiven meestuurde op deze lastige vluchten was om hen te leren hun grenzen te verleggen. Dit is essentieel wanneer je een Internationale in het VK wil winnen. De Britse 648 hadden het heel moeilijk om van het konvooi van 22.028 duiven los te breken, en Geoff en Catherine's duiven moesten dan nog 220 km over het Kanaal vliegen, een overtocht die - afhankelijk van het weer - voor vele goede duiven wel eens het graf kan worden. Wanneer je rekening houdt met de richting die het grootste Internationale kovooi vliegt vanuit het startpunt, en dan bedenkt dat de Britse duiven in een compleet andere richting moeten vliegen, kan je begrijpen hoe lastig dit wel niet moet zijn voor hen.