Overslaan en naar de inhoud gaan

Geert De Coninck (Beveren, BE) pakt provinciale winst vanuit Narbonne

In het fondwereldje staat Geert De Coninck al jaren bekend als dé Barcelonaspecialist bij uitstek. Zijn palmares op de Spanje-klassieker is dan ook indrukwekkend. Maar ook vanuit Narbonne werden al meerdere topprijzen gewonnen. Zo ook dit jaar met provinciale winst.


Geert De Coninck en Femke

BE14-4282215 Femke - 1e Provinciaal Narbonne

Voor de provinciale winst vanuit Narbonne zorgde Femke, een zomerjong van 2014, dat pas werd opgeleerd met de jonge duiven van 2015. Als voorbereiding vloog ze:

20/5 Vierzon 57/619 d. 
04/6 Chateaurouw 33/249 d.
08/7 Limoges 25/137 d.

Vanuit Narbonne was ze was de snelste van 730 Oostvlaamse oude duiven. Nationaal strande ze op een verdienstelijke 32e stek van 4.260 oude duiven. Femke is van zeer goede komaf. De vader is niemand minder dan Dempsey, in 2012 zelf goed voor de 37e Nationaal Narbonne. Maar bovenal is Demsey een volle broer van het Barcelona-Icoon El Campio Barca, 1e Internationale Asduif Barcelona 2013-2015. Ook Evi, de moeder van Femke, is zeker en vast niet de eerste de beste. Ze won zelf de 1e Provinciaal Barcelona in 2014 en eindigde dat jaar Nationaal op een 9e plaats van 8.764 duiven. Het jaar voorheen had ze reeds de 218e Nationaal Barcelona gewonnen, waardoor ze 9e beste Barcelonaduif werd op die 2 jaar. In 2011 won ze bovendien ook de 78e Nationaal Narbonne. Een halfzus van haar won trouwens ook al de 13e Internationaal Narbonne in 2012. Kortom topgenen in deze indrukwekkende pedigree die je hier nog eens kan bekijken.


Provinciale winnares Femke werd ingekord op een jong van 23 dagen en 6 dagen broeden

El Campio Barca: een gouden lijn

El Campio Barca was jarenlang de vaandeldrager van de "Barcelonavliegploeg", met o.a. de titel van internationale Asduif Barcelona tussen 2013-2015. Vandaag nog blijkt de ongelooflijke kweekwaarde de gouden lijn van El Campio Barca heeft. De lijn van Blauwe Henk 476 heeft al meermaals zijn kweekpotentieel bewezen. Met naast El Campio Barca, diens halfzus Victoria (31e en 43e Provinciaal Barcelona) en de hierboven genoemde volle broer Dempsey ook nog de ereprijswinnaar vanuit Tulle op lokaal niveau. Hier nog eens de pedigree van El Campio Barca.

Een kunst apart

Een uitgebalanceerde vliegploeg aan de start brengen voor de marathonvluchten. Het lijkt makkelijker dan het is. Velen hebben er immers hun vingers al aan verbrand. Het vraagt dan ook een soort van engelengeduld, maar ook van passie, stielkennis en bovenal de kunst om de juiste genen bij elkaar te brengen die alle ingrediënten bezit om een echte marathonduif te zijn: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie. In de vliegploeg van Geert zitten al deze ingrediënten. Hij is dan ook al jarenlang met bijzonder veel passie bezig. De resultaten blijven dan ook niet uit. Hij is dan ook steeds weer 1 van de favorieten voor (inter)nationale en provinciale winst op de marathon. Hier is het laatste woord zeker en vast nog niet over geschreven.