Geernaert Monique, "Zeg dus niet te gauw, 't is maar een vrouw"


GEERNAERT Monique - Sijsele


Monique speelt al 30 jaar met de duiven. Toen haar vader destijds ziek werd nam ze de verzorging van zijn vliegers voor haar rekening. Ondertussen is het voor haar een passie geworden, meer nog ze kan het niet meer laten. Dit jaar speelde ze sterk want zowel in de maatschappij te St-Joris ten Distel als te Sijsele is ze bij de kampioenen terug te vinden. Zeg dus niet te gauw, het is maar een vrouw.

Algemeen kampioene...
In de maatschappij “Nu of Nooit” uit St-Joris werd Monique algemeen kampioene. Ze is in alle kampioenschappen van deze duivenclub helemaal bovenaan terug te vinden. Zo werd ze 2e met jonge duiven vanuit Clermont en 2e met haar oude duiven van Chartres, 3e met jonge duiven vanuit Chartres, 4e met jonge duiven vanuit Arras en 6e met de jonge duiven vanuit Chartres. In de duivenmaatschappij uit Sijsele werd ze herfstkampioene zowel met haar oude als jonge duiven. Voor de verzorging staat ze helemaal alleen in en niets laat ze aan het toeval over. Herman, haar man, is de boekhoeder en de man die de duiven naar het lokaal brengt.

De rassen...
Alhoewel Monique reeds 30 jaar met duiven speelt is het nog maar een tiental jaar geleden dat alles beter begon te lopen. De inbreng van de “Hendriek Mortier”-soort uit St-Kruis was de eerste en grote stap in de goede richting.
Toen ze in 1995 nog een tiental late jongen mocht gaan kiezen op het hok van “Frank Paridaen” uit Sijsele was ze definitief vertrokken. De rangen werden nog versterkt met een goede kweekduivin van de tandem Staelens-Lonneville en enkele duifjes van Willy & Tom Claeys beiden uit Sijsele, Omer Mortier uit Oedelem en Luc Demeyer uit Sijsele. Momenteel bestaat de kolonie uit een 59 kwekers met 12 weduwnaar-vliegers. Jaarlijks worden een 40 jonge duiven gekweekt waarmee ze een gans seizoen kan wedijveren met de besten. Meer nog, dit jaar was ze de beste!

Enkele van de betere uitslagen die ze dit jaar wist te behalen met haar duiven:
Arras 110 jongen: 2., 8., 12., 21., 31., ... (6/ 6)
Arras 221 jongen: 6., 7., ... (5/ 6)
Arras 209 jongen: 3., 7., 16., ... (4/ 4)
Arras 108 jaarse: 1. en 12. (2/ 2)
Clermont 63 jaarse: 6., 7., ... (2/ 3)
Clermont 121 oude: 13., 14., ... (3/ 4)
Chartres 354 jongen: 14., 16., 17., 23., ... (5/ 6)